Af - 26/09-13 11:20

Så meget sparer vi på turisterneSå meget sparer vi på turisterne

Danmarks har skruet ned for investeringerne i turisme, viser nye tal.

storybild

Danmark har reduceret investeringerne i turisme med 47 procent inden for de to seneste år ifølge nordisk rapport. (Billede: BUBANDT MARTIN / Polfoto )

Selv om turister kan være guld værd for især hoteldrivende og butikker, har de danske myndigheder i de seneste år sparet på indsatsen over for at tiltrække udenlandske gæster.

En ny undersøgelse, som er udført af Rese- og Turistnäringen i Sverige, har kortlagt, hvor mange penge de forskellige nordiske lande bruger på turisme.

Siden 2011 er investeringerne i turisme rundt om i Norden reduceret med gennemsnitligt 17 procent, fastslår Rese- och turistnäringen ifølge Travelreport.se.

I Danmark er investeringerne i turisme faldet med hele 47 procent inden for de seneste to år.

LÆS OGSå: Turistfælde: Betalte 750 kroner for fire espresso

I Sverige og Finland er tallene henholdsvis 21 procent og 15 procent, mens Norge er det eneste land i norden, hvor der sket en stigning. Her er investeringerne forøget med fire procent.

Jan Lundin, der er administrerende direktør for svenske Rese- och Turistnäringen, mener at de nordiske lande går glip af en stor potentiel indtægtskilde ved at spare på området.

- Ud over at generere flere jobs, er turismen en indtægtskilde, som tiltrækker både turister og indbyggere, siger Jan Lundin ifølge Travelreport.se.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx