Af - 27/01-15 11:06

Langt nedbrud: Så meget taber Facebook i indtægtLangt nedbrud: Så meget taber Facebook i indtægt

Facebook, Instagram, Tinder samt en række andre tjenester, der bruger Facebook’s login-system, gik i sort tirsdag morgen. Det koster mange millioner i indtægtstab.

storybild

Tirsdag morgen var der panik-stemning på de sociale medier: Desperate brugere måtte klikke forgæves, mens de over morgenkaffen eller på vej på arbejde forsøgte at logge ind på Facebook, Instagram eller dating-app’en Tinder.

- Der vil blive kigget en del ud af vinduerne i busser og tog denne morgen, skrev sports-kommentatoren Henrik Liniger på Twitter (der ikke var ramt af problemer).

Flere af de sociale medier, som benytter sig af Facebook’s login-system, gik ned lidt over klokken 7 dansk tid, og det varede i cirka en time.

Det er et af de længste nedbrud, som Facebook har haft siden 2010, hvor siden gik ned i 2,5 timer.

Facebook ramt af timelangt nedbrud
Facebook ramt af timelangt nedbrud

Det toneangivende gadget-site Techcrunch.com har tidligere regnet på, hvor meget et Facebook-nedbrud koster virksomheden.

Da Facebook var nede i september måned sidste år, vurderede Techcrunch således, at indtægtstabet var på omkring 22.453 dollars i minuttet på verdensbasis.

Hvis vi regner med, at det seneste nedbrud varede 60 minutter, svarer det til 1.347.180 dollars - eller omregnet til dansk valuta cirka 8,9 millioner kroner.

Der kan dog være andre forhold, der gør sig gældende i dette tilfælde, da nedbruddet skete om natten i USA. Denne gang ramte det dog flere forskellige tjenester, herunder Instagram, som også er ejet af Facebook.

Facebook er kommet med en officiel udtalelse:

- Tidligere denne aften (amerikansk tid, red.) havde mange folk problemer med at få adgang til Facebook og Instagram. Dette var ikke resultatet af et tredjeparts-angreb, men derimod skete det, efter vi introducerede en ændring, som påvirkede vores konfiguations-system. Vi handlede hurtigt for at løse problemet, og begge tjenester virker nu 100 procent for alle.

Dagens boble: Hvad siger Zuckerberg til dagens nedbrud
Dagens boble: Hvad siger Zuckerberg til dagens nedbrud

Nu er Facebook og de øvrige sociale medier oppe at køre igen, og mange har da også betraget sagen fra den humoristiske side:

- Intet at bekymre jer om folkens. Det var bare Chuck Norris, der justerede sine privatlivs-indstillinger, skriver en bruger.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx