Af - 27/08-14 11:50

Hård opbremsning i russisk turismeHård opbremsning i russisk turisme

Russiske turister bliver i stigende omfang hjemme. Krisen mellem EU og Rusland samt rublen får skylden.

storybild

Russiske rejseagenter ser Danmark an. Det seneste halve år, er der sket en markant opbremsning i russisk turisme i Danmark. (Billede: polfoto/arkiv)

Russerne har de seneste år udgjort en hurtigt voksende turistgruppe i Danmark med tocifrede vækstrater siden 2010. Men den iskolde luft mellem Rusland og EU som følge af Ukraine-krisen, får nu øjensynligt russerne til at trække i turistbus-bremsen til Danmark.

Danske feriebyer: Internationale kreditkort, nej tak!
Danske feriebyer: Internationale kreditkort, nej tak!

I de første seks måneder i år har russiske turister haft 56.105 overnatninger i Danmark. Det er en beskeden vækst på 1 procent i forhold til samme periode sidste år. Det skal sammenholdes med en vækstrate på 16 procent i samme periode fra 2012-2013 og på 38 procent fra 2011-2012, viser tal, som metroxpress har trukket hos Danmarks Statistik.

Russiske turister er kendt for at bruge mange penge på blandt andet luksusvarer og elektronik,
så det er desværre en lukrativ turistgruppe, der stagnerer, siger lektor og forsker i turisme ved CBS Lise Lyck.

Ny aftale skal sikre flere sydkoreanske turister i København
Ny aftale skal sikre flere sydkoreanske turister i København

- Det er trist, men der er ikke så meget, man kan gøre ved det. Det vil være spild af penge at øge markedsføringen af Danmark i Rusland, sådan som situationen er lige nu, siger hun og tilføjer, at erfaringen fra blandt andet Finland viser, at den russiske turisme vender tilbage til normalt niveau, når konflikterne med Rusland glider i glemmebogen.

Turister i chok over is-priser: Tilkaldte politiet
Turister i chok over is-priser: Tilkaldte politiet

Ifølge tal fra selskabet Global Blue, som analyserer tax free-shopping, er salget til russiske turister globalt faldet med omkring 20 procent i april-juni. Den hårde opbremsning i russisk turisme får ikke Visit Denmark til at ændre på strategien over for Rusland, og turistorganisationen forventer, at tallene vil rette sig lidt op i andet halvår.

- Den generelle usikkerhed om russerne privatøkonomi samt en svag kurs på rubler, har betydet, at hele Europa har oplevet en opbremsning i russisk turisme. Men vi vil fortsætte vores uddannelse af folk i den russiske rejsebranche, så de bliver bedre til at sælge rejser til Danmark, siger Flemming Bruhn, direktør i Visit Denmark

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx