Af - 17/05-16 10:04; Opdateret: 17/05-16 15:14

Dette supermarked kan danskerne mindst lide at handle iDette supermarked kan danskerne mindst lide at handle i

Netto, Kvickly, Meny og Fakta. Der er mange forskellige supermarkeder at vælge imellem, når vi skal købe ind. Men stor forskel på, hvilket vi mindst og bedst kan lide.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik dig gennem listen: Hvilke supermarkeder kan danskerne mindst lide at handle i.

Pris, udvalg og åbningstider. Der kan være mange forskellige faktorer, der spiller ind, når vi skal vælge, hvilket supermarked vi vil handle i. Men hvilken butik er der færrest, der kan lide?

Det har metroxpress via analyseinstituttet YouGov spurgt over 1.000 danskere om. Mere end hver fjerde peger på Aldi som det supermarked, de mindst kan lide at handle i.

- Jeg er overrasket over resultatet, og jeg kunne godt have en mistanke om, at dem der har svaret, ikke har været i vores butikker. Vi forsøger at lave en attraktiv discount-forretning med høj kvalitet til lave priser, lyder reaktionen fra Thomas Hedegaard Bang, der er vicedirektør i Aldi, til metroxpress.


Interesserer du dig for forbrug og erhverv, og vil du opdateres med artikler om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

I den anden ende af undersøgelsen ligger Kvickly, som kun 11 procent af deltagerne mener, er det dårligste supermarked at handle i.

Det er da fantastisk at høre. Vi har arbejdet målrettet med at få vores medarbejdere til at forstå, at de skal forvandle hvert besøg til en god oplevelse, som vores kunder gerne vil gå hjem og fortælle videre til venner og familie.
Det fortæller direktør i Kvickly Søren Steffensen til metroxpress.

Dansk Supermarked dropper DøgnNetto
Dansk Supermarked dropper DøgnNetto

En af de metoder, hvorpå Kvickly forsøger at motivere medarbejderne til at give gode kundeoplevelser, er på en lukket Facebook-gruppe ved navn "Kvickly praler". En intern gruppe, hvor medarbejdere kan prale med deres kunderoser.

Men der er dog stadig plads til forbedring, mener direktøren.

- Det er ikke nok, at vi shiner engang imellem. Vi skal shine i hele åbningstiden. Når man som medarbejder går på arbejde, er det som at træde ind i et teaterstykke, hvor man hele tiden er på, siger Søren Steffensen.

Supermarked mod madspild udvider til Aarhus
Supermarked mod madspild udvider til Aarhus

Ifølge direktøren, er det især de unge medarbejdere under 18 år, som kan være svære at få til at give den en skalde med smilet.

De unge under 18 kan være temmelig introverte typer. Dem skal vi have til at kigge op og sige "god dag" til kunderne. De unge skal forstå, at de ikke bare er ansat til at fylde varer på hylderne.
Det siger han til metroxpress.

Kun fire posthuse tilbage i Danmark
Kun fire posthuse tilbage i Danmark

Men Kvickly skal dog ikke gøre sig nogle store forhåbninger om, at de får flere kunder end Aldi, bare fordi de ligger bedst i undersøgelsen, lyder vurderingen fra Lars Esbjerg, der er forsker i detailhandel på Aarhus Universitet.

- Det handler om, hvilke behov du skal have opfyldt. Handler du i Kvickly, får du nok en bedre oplevelse end i en discountkæde, fordi der er et større sortiment og eksempelvis plads til smagsprøver. Men behovet for at kunne handle billigt kan sagtens være større end det oplevelsesorienterede behov, siger Lars Esbjerg til metroxpress.


Metroxpress tog på gaden og spurgte folk om, hvilket supermarked de oftest handler i - og hvorfor. Se svarerne herunder:

Faten Sadek, 23 år, studerende fra Hvidovre
- Jeg køber oftest ind i Føtex og Bilka, hvorfor de har det største udvalg. Der kan jeg få det hele, lige fra cremer til mad og tøj, hvis det er det, jeg har behov for at købe.

Søren Byrdal, 55 år, folkepensionist fra København NV
- Jeg handler mest ind i Føtex og Meny, fordi det er der, der er bedst parkering. Nogle gange handler jeg også ind i Netto, fordi det ligger lige nede på hjørnet fra hvor, jeg bor.

Musafer Osmneni, 25 år, autolakør fra København NV
- Jeg handler oftest ind i Lidl, fordi det er billigere i forhold til eksempelvis Netto. Nogle gange går jeg i Føtex, når de har gode tilbud, og fordi de har nogle gode varer.

LÆS OGSÅ: Supermarkeder tilbagekalder blommetomater med pesticider

LÆS OGSÅ: Kæder spiller med musklerne i supermarkedskrigen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Kæmper for sit liv: Hele Frankrig...
bt.dk
Hans-Henrik er rasende: Hønsene...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx