Af - 24/11-16 17:25

Qvortrup efter fængselsdom: Jeg har behov for at komme videre med mit livQvortrup efter fængselsdom: Jeg har behov for at komme videre med mit liv

Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup idømt fængselsstraf i Se og Hør-sagen. Slipper måske med fodlænke.

storybild

Henrik Qvortrup var skuffet, men så også lettet ud efter dommen i Se- og Hør-sagen. (Billede: scanpix)

Selv om dommen i et pressehistorisk perspektiv var usædvanlig hård, så tidligere chefredaktør for Se og Hør Henrik Qvortrup overraskende fattet og lettet ud, da han i går forlod byretten i Glostrup med en dom på et år og tre måneders fængsel, heraf tre månedes ubetinget fængsel.

Anklager i Se og Hør-sagen: Dommene er særdeles hårde
Anklager i Se og Hør-sagen: Dommene er særdeles hårde

Qvortrup har under sagen erkendt, at han som chefredaktør indgik aftalen om at betale den såkaldte tys-tys-kilder for at skaffe kreditkortoplysninger om kendte danskere. Men Qvortrup har under hele sagen hævdet, at denne praksis ikke adskilte sig væsentligt fra andre journalistiske metoder, og at han derfor burde frifines.
Dommeren var uenig og fandt det som en skærpende omstændigheder, at den ulovlige brug at illegalt fremskaffede kreditkortoplysninger om kendte danskere var systematisk.

Henrik Qvortrup mister sit radiojob under afsoning
Henrik Qvortrup mister sit radiojob under afsoning

- Jeg er selvfølgelig skuffet over resultatet. Jeg var gået efter en frifindelse. Den fik jeg ikke. Jeg er skruet sådan sammen, at man respekterer retssystemet, en dommers afgørelse, sagde Qvortrup, der i samråd med sin advokat Anders Németh har udbedt sig 14 dages betænkningtid til at tygge på, om dommen skal ankes til Landsretten.

- Qvortrup var ansvarshavende chefredaktør, og det ligger ligesom i ordet ’ansvarhavende’, at man så også må stå til ansvar for de beslutninger, der træffes på et ugeblad som som Se og Hør.
Kasper Kopping, tidligere journalist på Se og Hør, idømt fire måneders betinget fængsel, om Se Og Hør-sagen lige efter domsafsigelsen.

Qvortrup og tys-tys-kilden idømmes ubetinget fængsel
Qvortrup og tys-tys-kilden idømmes ubetinget fængsel

Qvortrups lettede attitude skal formentlig kædes sammen med, at anklageren havde krævet to års ubetinget fængsel, og at Kriminalforsorgen i domme med op til seks måneders ubetinget fængsel kan tillade afsoning med fodlænke i hjemmet.

- Jeg vil bare gerne sig, at det, jeg er domfældt for i dag, det er forhold, der ligger snart ni år tilbage – det er ikke nogen undskyldning - men siger måske noget om, at jeg føler et behov for – omsider - at komme videre med mit liv, sagde Qvortrup og forlod retten i Glostrup.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx