Af - 15/01-14 16:05

Små banker tjener kassen på de stores nedturSmå banker tjener kassen på de stores nedtur

Danske Bank og Nordea har haft meget travlt med at lukke filialer i Danmarks yderområder, og det nyder de små banker godt af.

storybild

Når Danske Bank og Nordea lukker filialer i yderområderne, springer de små, lokale banker til og snupper deres kunder. (Billede: Polfoto/Christian Klindt Sølbeck)

Bor man i Udkantsdanmark bliver det sværere og sværere at komme i banken, hvis man er kunde hos en af de store.

Danske Bank og Nordea har lukket hver anden filial siden 2008, og har kun 342 tilbage. Men de stores nedtur betyder gode tider for de små banker, der ifølge epn.dk har kapret 71.000 kunder i 2013 - flere end nogensinde før.

- Det skyldes i høj grad, at andre banker lukker filialer i lokalområdet, og at de har været aggressive med deres gebyrer, siger Jan Kondrup, direktør i Lokale Pengeinstitutter, til epn.dk.

I frit fald: Så mange kunder har Danske Bank mistet
I frit fald: Så mange kunder har Danske Bank mistet

De er en forening for 70 mindre banker og sparekasser; én af dem er Djurslands Bank, og de er blandt dem, der nyder godt af tilstandene.

- Vi sidder med hænderne oppe over hovedet, for 2013 har været et rekordår for nettotilgangen af kunder, og der er tale om gode privatkunder og mindre- og mellemstore virksomheder, siger bankdirektør Ole Selch Bak til epn.dk.

Samme succes findes i nogle af Jyske Banks mindre filialer. De har valgt at holde igen med lukningerne, da Danske Bank og Nordeas kyniske nedlukninger har efterladt huller i markedet. Eksempelvis er Jyske Bank nu den eneste bank på Samsø.

- Den kapital, vi binder på Samsø, giver ca. 11 pct. i afkast. Vi ser det samme billede på Lolland-Falster og Mors. Vi kan sagtens få en god forretning ud af at drive bank i landets yderområder, siger ordførende direktør Anders Dam fra Jyske Bank.

Nordea følger Danske Bank med dyrere flekslån
Nordea følger Danske Bank med dyrere flekslån

Det er da heller ikke gået Danske Banks næse forbi, at de måske har været lidt for agressive med at lukke filialer, og fremover vil det ske i et begrænset omfang, siger direktør Thomas Mitchell.

- Vi må erkende, at vi er gået for hurtigt frem med filialsammenlægninger og kasselukninger i 2013. Vi kan ikke garantere, at der slet ikke vil blive sammenlagt filialer i 2014 – men hvis det sker, vil det være i et meget begrænset omfang.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx