Af - 18/03-14 11:59; Opdateret: 18/03-14 14:21

Tusindvis af danske bilister får erstatningTusindvis af danske bilister får erstatning

Virksomheden HBF Nordic OÜ har på ulovlig vis lokket med bilvurderinger på nettet. Forbrugerne vidste ikke, at de efterfølgende blev opkrævet 399 kroner.

storybild

Mange danske bilister er blevet narret til at få foretaget en bilvurdering på nettet - uden at vide at det kostede 399 kroner. (Billede: BRANDERUP GORM)

Omkring tusind danske bilister, der er blevet narret til at få lavet en bilvurdering på nettet, skal have erstatning.

Det estiske selskab HBF Nordic OÜ har ulovligt opkrævet penge for bilvurderinger på nettet, og forbrugerne har ret til at få deres penge igen.

Sådan lyder dommen fra Sø- og Handelsretten, der har givet Forbrugerombudsmanden medhold i sagen.

Dommen har betydning for forbrugere, som i perioden fra den 24. november 2011 til 13. maj 2013 - uden at vide det - har bestilt en bilvurdering til 399 kroner på en af de fem sider www.auto-pris.com, www.bil-vurdering.com, www.bil-pris.com, www.danskebilpriser.com og www.dinbilpris.com.

Ekspert: Spies vildleder kunderne
Ekspert: Spies vildleder kunderne

- Jeg er meget tilfreds med, at jeg nu har rettens ord for, at forbrugerne har ret til at få deres penge tilbage. Mange forbrugere er desværre blevet snydt af de ulovlige markedsføringsmetoder på hjemmesiderne, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

- Jeg vil råde de forbrugere, som har betalt for bilvurderingerne, til at kontakte selskabet og kræve deres penge retur. Og jeg vil overveje, om vi kan tage andre skridt for at sikre, at forbrugerne får deres penge igen.

Forbrugerombudsmanden har siden foråret 2012 modtaget omkring 1.000 henvendelser vedrørende bilvurderingssiderne.

Danske firmaer dømt for snyd med forbrugslån
Danske firmaer dømt for snyd med forbrugslån

Forbrugerne var blevet ledt ind på bilvurderingssiderne via annoncer på nettet.

Forbrugerne hævder generelt, at de ikke var opmærksomme på, at de ved at udfylde kontaktoplysninger, oplysninger om bilen og ved at acceptere de generelle betingelser og klikke på ”start” foretog en bestilling og indgik en aftale om køb af en bilvurdering til 399 kroner.

Forbrugerne var desuden ikke klar over, hvad bestillingen kostede, fordi prisen på bilvurderingen ikke var tydeligt angivet på hjemmesiderne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx