Af - 24/09-13 08:27; Opdateret: 24/09-13 08:46

Monopol lammer nye iværksættereMonopol lammer nye iværksættere

Danske iværksættere er ved at give op, fordi de må vente i ugevis på Nets, som har monopol på at udbyde Dankort-løsninger. Vi bør være hurtigere, indrømmer Nets.

storybild

(Billede: Screendump)

Den 21-årige Robert Engholm er blandt de mange danske iværksætter, som på grund af langsommelighed hos Dankort-monopolet Nets har været tæt på at opgive at etablere en nethandelsvirksomhed.

Han har nu ventet knap fire måneder på, at Nets, som før hed PBS, skal godkende den indløsningsaftale, der giver hans potentielle kunder mulighed for at betale med Dankort og andre typer betalingskort.

»Nets er tungt, langsomt og bureaukratisk,« oplever Robert Engholm.

To måneder gik der fra han fik sin bank til at sende et dokument til Nets, inden han hørte fra Nets.

»Telefonkøerne er lange. Det samme er svartiderne på e-mails, men værst er det selvfølgelig, at de sylter min anmodning om at få en indløsningsaftale. De er ligeglade, for de har ingen konkurrenter. Som kunde er man magtesløs,« siger han.

Han netbutik, Wedamp.dk, som sælger e-cigaretter, er ellers færdigudviklet, men han kan på grund at Nets ikke komme i gang med sælge de varer, der er på lager.

Det samme oplever andre iværksættere, fremgår det på fora på nettet, hvor de raser over, at Nets er 'arrogant' og 'langsommelig.'

»Vi har syv uger ventetid. Det er for længe. Kunderne er stærkt utilfredse,« beklagede en medarbejder i Nets 'forretningsservice', da metroxpress i går ringede for at høre til ventetiderne.

»Syv uger er alt, alt for længe,« siger Henrik Theil, kommunikationschef i Foreningen for Dansk Internet Handel, FDIH.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Hæderskronet dansk firma har...
bt.dk
Casper endte med at være afhængig af...
bt.dk
Danske Lisbeth løsladt i Brasilien
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx