Af - 25/06-15 14:12

25 procent af danskerne sælger ud for at komme på ferie25 procent af danskerne sælger ud for at komme på ferie

Godt en fjerdedel af danskeren, der sælger deres brugte sager, gør det for at få råd til ferien.

storybild

Hver fjerde danske sælger af second-hand tøj og møbler veksler pengene til en ferie sydpå.

Det viser en ny undersøgelse for YouGov Zapera og DBA. Samtidig viser undersøgelsen, at vi danskere har masser af brugte skatte i gemmerne: Hele 161 genstande, der ikke længere er i brug, putter sig i snit i gemmerne i huset eller lejligheden.

Når danskere får lidt ekstra luft i budgettet, står en rejse øverst på prioriteringslisten. Det viser nye tal fra YouGov Zapera og DBA, hvor 27 % af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de helst vil bruge overskuddet fra brugtsalg på en ferie.

- Vores undersøgelse viser, at det bliver stadig mere populært og ikke mindst velanset at købe og sælge brugt. Og for mange kan salget af en gammel cykel, sofa eller trampolin give lidt uventet luft i økonomien, siger kommunikationschef for DBA Danmark, Sofie Folden Lund, og uddyber:

André vil sælge sin iPhone NU: Jeg græder mig i søvn
André vil sælge sin iPhone NU: Jeg græder mig i søvn

- Mange af os bruger typisk de første par dage af ferien på at rydde op og gøre hovedrent. Det kan være en befrielse at få solgt ud og måske endda veksle en effektiv oprydning til en flybillet, siger Sofie Folden Lund.

Jan Lockhart, der er adm. direktør hos FDM Travel, glæder sig naturligvis over, at folk har rejser og oplevelser som førsteprioritet, hvis der kommer lidt uventet luft i økonomien.

Facebook klar til at jorde DBA med ny funktion
Facebook klar til at jorde DBA med ny funktion

Ny ultratynd iPad Air 2 på vej: Gør et kup på en brugt iPad
Ny ultratynd iPad Air 2 på vej: Gør et kup på en brugt iPad

- Det glæder mig selvfølgelig, at folk prioriterer rejser og oplevelser med hinanden højt. Med YouGovs analyse er jeg da selv blevet inspireret til at rydde op i gemmerne derhjemme i weekenden og sælge ud, siger han.


LÆS OGSÅ: Pas på: Svindlere kontakter dig på DBA

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx