Af - 19/07-16 18:36; Opdateret: 20/07-16 16:55

Denne ting er umulig at købe på grund af Pokémon-spillereDenne ting er umulig at købe på grund af Pokémon-spillere

Det sluger strøm, når man er på Pokémon-jagt. Det har betydet, at butikkerne melder om eksplosiv stigning i salget af powerbanks og ekstra batterier til telefoner.

Bildstrecke im Grossformat »

Er der noget værre for en Pokémon-træner end at løbe tør for strøm, netop som man er ved at fange en af de helt sjældne monstre? Nej det er der ikke, og derfor er der ekstremt efterspørgsel på powerbanks og ekstrabatterier til mobiltelefoner lige nu, det bekræfter fem Tiger-butikker i København samt Elgiganten over for metroxpress.

- Vi fik 100 powerbanks hjem i sidste uge, og de er væk nu. Vi kan ikke få flere hjem lige nu, fordi de ikke kan følge med, siger Christian Rander, der arbejder i Tiger på Frederiksborggade til metroxpress.

Interesserer du dig for forretning, forbrug og shopping, så like MX Penge på Facebook og bliv opdateret med artikler om emnerne.

Det er nemlig sådan, at spillet sluger ekstremt meget strøm, og hvis man er en seriøs træner, så er man jo ude og jage i flere timer, men det er ikke sikkert, at mobiltelefonen kan følge med. Derfor har man brug for en transportabel oplader, og det er et normalt syn at trænere går rundt med ledninger fra telefonen om i rygsækken til en powerbank.

- Allerede i dag er der kommet mere end 15 personer ind i dag for at købe powerbanks, og vi har ikke mange tilbage, siger en butiksmedarbejder i Tiger på Frederiksberggade i København.

Poké-hack: Sådan spiller du Pokémon Go uden at bevæge dig
Poké-hack: Sådan spiller du Pokémon Go uden at bevæge dig

Spillet Pokémon Go kom officielt til Danmark i lørdags og butikkerne har i den grad kunne mærke det, når det gælder efterspørgsel af powerbanks, hvor der ifølge Elgiganten har været en “eksplosiv stigning” i salget.

- Pokémon Go-spillet kræver meget af din mobil og tapper dermed batteriet for strøm relativt hurtigt. Det skyldes blandt andet at skærmen, GPS-enheden og kameraet er i brug på samme tid. Er man en ivrig Pokémon-jæger vil man derfor opleve, at man har brug for påfyldning af strøm regelmæssigt, siger salgschef for tele i Elgiganten, Michael West.

Elgiganten har oplevet næsten en firedobling i salget af powerbanks de sidste to uger sammenlignet med de samme 14 dage sidste år.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den Pokémon, du leder efter

LÆS OGSÅ: 6 gode tip til at spare på strømmen i Pokemón GO

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx