Af - 18/02-14 09:02; Opdateret: 18/02-14 11:52

Kims afsløret i snyd med peanutsKims afsløret i snyd med peanuts

I årevis har Kims påstået, at der kun er tre gram kulhydrat i 100 gram peanuts. Det rigtige tal er 13 gram. Myndighederne griber ind.

storybild

Kims påstår på emballagen, at der er 3 gram kulhydrat i 100 gram peanuts. Det er løgn. Der er 13 gram i. (Billede: CK)

Danmarks dominerende snackproducent har i årevis snydt kunderne til at tro, at en af landets mest spiste snacks, Kims Peanuts, kun indeholder tre gram kulhydrat for hver 100 gram.

Sandheden er, at der er flere en fire gange så mange kulhydrater – nemlig 13 gram – i de små fede og salte ristede jordnødder.

Se kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen her.

Vildledningen blev afsløret allerede i november i fjor, da fødevarekontrollen efter tip fra en ukendt forbruger greb ind og gav Kims en indskærpelse for at snyde.

Alligevel er der endnu ikke blev trykt nye emballager med korrekte oplysninger, og så sent som mandag påstod Kims på sit website, at kaloriebomberne kun indeholder tre gram kulhydrat.

Først da metroxpress ringede til Kims blev oplysninger rettet - til 13 gram.

- Vi tænkte, at det måske ville forvirre forbrugerne, hvis der stod en oplysning på poserne i butikkerne og en anden oplysning op hjemmesiden. Men det er ændret nu, siger innovationschef Lone Andersen.

- Vi er nu også ved at ændre vores emballage-folier. Det er sket en meget beklagelig fejl, vi er virkelig kede af det og har intet ønske om at vildlede kunderne, for så stopper de med at købe vores produkter, siger hun.

Hun siger, at hun ikke kan forklare, hvordan fejlen er sket.

Hun afviser, at det er relevant at ommærke de mange, mange tusinde poser peanuts, der lige nu ligger ude i butikkerne med forkerte deklarationer.

Kims blev i 2011 af Forbrugerrådet beskyldt for vildlede om kalorierne i en pose snacks. Dengang undgik Kims kritik fra fødevarekontrollen.

Se kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Straffet for at råbe af dommere:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx