Af Ritzau - 20/06-17 09:54; Opdateret: 20/06-17 11:30

Mærsk massefyrer i svensk havnMærsk massefyrer i svensk havn

A.P. Møller - Mærsk vil fyre 160 ansatte i havnen i Göteborg efter lang konflikt. Det skriver svenske medier.

storybild

APTM, A.P. Møller - Mærsks havneselskab, vil massefyre i havnen i Göteborg. Her håndterer APMT årligt omkring 800.000 containere. Havnen har dog været ramt af konflikt. (Billede: Free/Www.goteborgshamn.se/arkiv)

Det A.P. Møller - Mærsk-ejede havneselskab APMT vil fyre 160 ansatte i havnen i Göteborg. Det skriver Göteborg-Posten ifølge Ritzau Finans.

Havnen i Göteborg har omkring Mærsk-450 ansatte. APMT beskriver den på sin hjemmeside som en af de vigtigste containerhavne i Skandinavien. Der har længe været en konflikt mellem APMT og den lokale fagforening.

- Det er på tide, at vi tager det her alvorligt. Det er ikke rimeligt, at konflikten får så store konsekvenser for industrien.

- Det er tragisk for os, at vi må opsige dygtige medarbejdere, og jeg er ked af det. Men det er på tide at udvise sund fornuft i den nuværende situation, og det er på tide, at Hamnarbetarförbundet går med på aftalen, siger Henrik Kristensen, chef for APM Terminals i Göteborg, i forbindelse med et pressemøde, skriver Göteborgs-Posten.

Branchemediet Shippingwatch skrev i maj, at APMT havde gennemført en lockout af de ansatte i havnen efter en konflikt, der startede allerede i foråret 2016.

Ifølge Shippingwatch er årsagen til konflikten, at den lokale fagforening står uden for de kollektivaftaler, der ellers gælder for arbejdere i de svenske havne.

Det betyder, at de stiller andre krav, hvilke APMT ikke har i sinde at imødekomme.

- Problemet er, at Hamn4an (den lokale fagforening) står uden for kollektivaftalen, men kræver en lang række ting af os, som de følger op med blokader, hvis vi ikke efterkommer dem.

- De er blevet tilbudt en såkaldt hængeaftale, hvor de kan være med i kollektivaftalen, men det er de ikke interesserede i. Udelukkende at få deres egen aftale, sagde den administrerende direktør i APMT i Gøteborg, Henrik Kristensen, tidligere til Shippingwatch.

Tidligere i juni skrev Ritzau Finans, at forligsmanden, der var indkaldt til at bistå i forhandlingerne mellem APMT og arbejderne i havnen, havde givet op efter omkring 70 møder.

Ifølge Göteborg Havns hjemmeside går omkring 30 procent af Sveriges udenrigshandel igennem havnen. Herunder små 800.000 containere om året.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx