17/11-17 14:44

Dansk butikskæde snød ansatte for løn: Nu får de flere millioner udbetaltDansk butikskæde snød ansatte for løn: Nu får de flere millioner udbetalt

Har du styr på din overarbejdsbetaling?

storybild

(Billede: PR-foto)

Byggemarkedskæden Stark har efterbetalt 5,2 millioner kroner til 297 ansatte, som et løntjek hos 3F afslørede, fik for lidt udbetalt i løn.

Et løntjek hos 3F Midtvendsyssel og 3F Viborg af fire ansatte i byggemarkedskæden Stark afslørede graverende fejl i lønudbetalingerne, og det har fået store konsekvenser.

Løntjekket startede en lavine, der betyder, at Stark nu har efterbetalt 5,2 millioner kroner til 297 nuværende og tidligere ansatte, som alle var ramt af fejl og forkert løn.

Det skriver Fagbladet 3F.

Den største efterbetaling til en enkelt ansat er på 85.000 kroner, mens den mindste efterbetaling er på 80 kroner. Det afhænger af, hvor længe folk har været ansat i Stark.

»Vi er både ærgerlige og meget kede af den systemfejl i vores lønsystem, der har betydet, at nogle nuværende og tidligere medarbejdere meget beklageligt har fået udbetalt forkerte beløb,« siger HR-ansvarlig i STARK Danmark, Per Pedersen.

Han oplyser, at fejlen er rettet, og at alle beløb er udbetalt i oktober.

»Medarbejderne har fået direkte besked om, hvad der er sket. Vi har haft en god dialog med 3F og DI for at være sikre på, at vi gik rigtigt til værks. Jeg vil gerne benytte lejligheden til endnu en gang at undskylde fejlen overfor medarbejderne,« siger Per Pedersen.

Sagen har været forbi 3F's Transportgruppe i København, hvor forhandlingssekretær Tina Petersen er tilfreds med, at sagen er løst med forlig og efterbetaling.

»Stark anerkendte tidligt i forløbet på et mæglingsmøde, at de havde begået fejl. De har været velvillige og interesseret i at få rettet op på fejlene. Vi er nu ved at tjekke, om alle har fået efterbetalt det beløb, de har til gode,« siger Tina Petersen.

Hun oplyser, at efterbetalingen på 5,2 millioner kroner er den største, hun har været med til at få hjem.

»Det store beløb skyldes især, at overarbejde ikke blev afregnet korrekt,« siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere træner roser Eriksen: Han...
bt.dk
21-årig dykker forsvundet: Politiet...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Sikker sejr til Randers: Brandvarm...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx