Af - 12/01-16 10:42; Opdateret: 13/01-16 09:17

Spids succes: 28-årige Nanna sælger stiletter i tusindvisSpids succes: 28-årige Nanna sælger stiletter i tusindvis

Nanna Liv fra Aalborg har fået sine patenterede stiletter ud i 63 butikker verden over.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er i sig selv en bedrift at sælge flere tusinde stiletter på ét år, og bedriften bliver til et sandt iværksættereventyr, når det er ens selv-designede stiletter, der bogstavelig talt går som varmt brød, og i det forgangne år er blevet båret – uopfordret - af stjerner som Oscar-vinderen Helen Mirren til en filmpremiere og sangerinde og skuespiller Natalie Imbruglia.

Jonathan gik ned med stress: - Det er ikke legitimt i branchen
Jonathan gik ned med stress: - Det er ikke legitimt i branchen


- Jo, det går ganske godt. Men jeg lever ikke i sus og dus. Jeg trækker kun det ud, jeg har brug for at kunne leve i en by som London, hvor huslejen er høj. Resten ryger ind i virksomheden.

For præcis et år siden skrev metroxpress et mindre iværksætterportræt af den dengang 27-årige Nanna Liv, som var rykket til London med en drøm om at få sig eget stilet- og skobrand Sargossa, der med en patenteret sål kombinerer komfort og elegance, ud på det globale marked.

18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke
18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke

Det er er godt på vej til at lykkedes. I dag er skoene ude i 63 fysiske butikker; de fleste i Storbritannien, men også 20 butikker i de største byer i Danmark samt butikker i blandt andet USA, Australien, Italien og Frankrig.

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

Nanna Liv har knap tid til at tale, da metroxpress fanger hende på telefonen.

Ung iværksætter kickstarter ure af træ
Ung iværksætter kickstarter ure af træ

- Vi har lige fået en stor levering hjem, og så er vi ved at skyde (fotografere, red.) autum/winther 2016 lookbook. Der er gang i den. Det har været et sindssygt spændende år, siger Nanna Liv og tilføjer, at de tidligere overvejelser om at få en investor med ombord for at løfte Sargossa til næste niveau er sat på stand by.

- Det har ikke været nødvendigt. Fortjenesten har været så fin, at vi har kunnet skyde den ind i virksomheden og vækste ad den vej. Det er næsten gået for stærkt. Vi kan ikke rigtig kapere at vokse hurtigere, end vi gør nu, for så risikerer vi at falde over vores egne fødder.

LÆS OGSÅ: Spastiker og iværksætter: Leander klarer 'det hele'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx