28/10-15 10:38; Opdateret: 29/10-15 09:50

Lys ide: Studerende tjener på kommaerLys ide: Studerende tjener på kommaer

Kan man tjene penge på at rette studerendes specialer og andre skriftlige opgaver for kommafejl og dårligt sprog? Ja, tænkte to studerende fra Aarhus Universitet, som nu har succes med platformen Studiekorrektur.dk

storybild

Alexander Illkjær (tv) og Jacob Cuculiza har gjort en forretning ud af kommaer og knudret sprog. (Billede: privat foto)

Kommaer, slåfejl og knudret sprog. Det er ikke nogen sjov eller for den sags skyld let opgave at læse korrektur på et 120 sider langt universitetsspeciale eller andre lange skriftlige opgaver.

Den erfaring har to cand.merc.-studerende fra Aarhus Universitet, Alexander Ilkjær og Jacob Cuculiza, nu udviklet til den lovende iværksættervirksomhed studiekorrektur.dk, hvor studerende mod betaling kan uploade deres afhandlinger og andre skriftlige opgaver og få læst korrektur til en fast pris på 24,95-29.95 kroner per normalside.

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Det startede i sommeren 2014, hvor jeg sad og læste korrektur på et 80 sider langt HD-speciale for en af mine kammerater. Hans syntes egentligt, at det var nederen at lægge den over på mig, og jeg synes også, at det var lang tid, jeg skulle bruge på det, siger Alexander Ilkjær og tilføjer:

Iværksætterlysten slår Danmarksrekord
Iværksætterlysten slår Danmarksrekord

- Der fandtes masser af små korrekturbureauer rundt omkring, men der var ikke nogen, der havde en let tilgængelig online-platform, hvor man med det samme kunne få en pris oplyst og uploade sin speciale eller, hvad man nu skulle have læst korrektur på. Det var en forældet branche, som vi nu har reformeret brugervenligheden på.

Alene siden maj i år har Studiekorrektur.dk omsat for omkring 50.000 kroner om måneden, og over 1.000 studerende har benyttet sig af tjenesten.

16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri
16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri

Studiekorrektur.dk samarbejder med eksterne, kvalitetstestede korrekturlæsere på dansk og engelsk.

Forretningskonceptet går så godt, at Alexander Ilkjær og Jacob Cuculiza nu udvider med Erhvervskorrektur.dk.

- Om et år skulle vi gerne køre forretningen på fuld tid, siger Alexander Ilkjær.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Fie og Caroline i vild bitchfight: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx