29/08-14 06:41

Mælkepriser styrtdykker: Landmænd taber millionerMælkepriser styrtdykker: Landmænd taber millioner

Prisfald på mælk koster sønderjysk landmand 1,2 millioner kroner.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Prisen på mælk styrtdykker på verdensmarkedet, og det får store økonomiske konsekvenser for de danske landmænd. Mandag sætter mejeriselskabet Arla igen afregningsprisen til mælkeproducenterne ned. Det er femte gang i år, at det sker, skriver Børsen.

I de første mange måneder af 2014 steg prisen på mælk ellers konstant, men den tendens er nu vendt på grund af et stort udbud af mælk på verdensmarkedet. Og det overrasker Peter Tuborgh, administrerende direktør for Arla.

Her er supermarkeders ‘findeløn’ for gamle varer
Her er supermarkeders ‘findeløn’ for gamle varer

Stjålen madpakke udvikler sig til mystisk gidseldrama
Stjålen madpakke udvikler sig til mystisk gidseldrama

- I andet halvår har vi set et ganske betydeligt prispres. Og det er helt uforudsigeligt, hvordan markedet vil udvikle sig. Det var ventet, at priserne ville sætte sig næste år, når EU's mælkekvoter forsvinder. Men udviklingen er vendt overraskende tidligt, og vi vil få yderligere fald, siger han til Børsen.

Han spåede tidligere i år, at mælkepriserne ville forblive høje resten af 2014, men sådan er det ikke gået. Og det kan mærkes hos de landmænd, der leverer mælken og er medejere af Arla.

Arla nedlægger 79 job efter russisk boykot
Arla nedlægger 79 job efter russisk boykot

Arla mister milliardeksport til Rusland
Arla mister milliardeksport til Rusland

Jesper Lyngbak Nielsen fra Sønderjylland leverer årligt tre millioner kilo mælk til Arla og alene de 40 øre, som Arla hidtil i år har skåret af afregningsprisen, kapper over 1,2 millioner kroner af hans omsætning.

- Prisfaldene gør da ondt på mange. Vi må jo klare os igennem på bankernes nåde, holde omkostningerne helt i bund og investeringerne i ro, siger han til Børsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx