07/11-17 11:23

Lauritz.com skifter ud i finanstoppen efter dyk i omsætningLauritz.com skifter ud i finanstoppen efter dyk i omsætning

Omsætning for auktioner dykkede ti procent i tredje kvartal hos Lauritz.com, der indsætter ny finansdirektør.

storybild

København. Der blev solgt færre genstande på Lauritz.coms netauktioner i tredje kvartal, og det går ud over indtægterne hos det hårdtprøvede auktionshus.

Det viser regnskabet fra tredje kvartal.

Omsætningen fra auktioner er faldet med ti procent i tredje kvartal til 170 millioner kroner. Det gav et dyk i indtægterne hos Lauritz.com i samme periode på 22 procent sammenlignet med sidste år til nu 32 millioner kroner.

På bundlinjen blev det til et tab på 8,8 millioner kroner mod et tab på 3,6 millioner i tredje kvartal 2016.

I forbindelse med regnskabet meddeler auktionshuset, at der er indsat en ny finansdirektør.

Den nuværende, Claus Boysen, fratræder sin stilling øjeblikkeligt, men skal fortsætte i en rolle som rådgiver. Vibeke Aggerholm er ny finansdirektør.

Det er kun få måneder siden, at Erik Nordberg trådte til som ny administrerende direktør i Lauritz.com. Han erstattede Mette Sundstrøm, som er gift med bestyrelsesformand Bengt Sundstrøm.

Den nye topchef forklarer situationen i Lauritz.com således:

- Kernekonceptet, som er en international online auktionsmarkedsplads for design, kunst og antikviteter - med en høj grad af ekspertise og service - er en succesfuld formel, som også har et stort potentiale i fremtiden.

- Men vi arbejder samtidig i et stadig mere konkurrencepræget landskab, hvor traditionelle auktionshuse samt nye online platforme øger deres indsats for at nå Lauritz.coms unikke position, siger Erik Nordberg.

Lauritz.com gik på børsen i Stockholm i sommeren 2016. Børsnoteringen var omgivet af tumult og blev udskudt flere gange.

Siden da har resultaterne haltet for Lauritz.com, der også er blevet ramt af sager om salg af hælervarer via selskabets tjenester.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hustruen tvang ham til at satse alt...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx