Af Ritzau - 23/05-17 12:24; Opdateret: 23/05-17 14:01

Australske ejere overvejer salg af Københavns LufthavnAustralske ejere overvejer salg af Københavns Lufthavn

Det australske finansinstitut Macquarie overvejer sit ejerskab af Københavns Lufthavn.

storybild

Australske Macquarie overvejer at sælge ud af sin ejerpost i Københavns Lufthavn. (arkivfoto) (Billede: Free/Københavns Lufthavne)

Australske Macquarie, der sammen med Ontario Teachers' Pension Plan ejer godt 60 procent af Københavns Lufthavn, overvejer nu sit ejerskab.

Det skriver finansgruppen til Københavns Lufthavn, der har delt oplysningen med fondsbørsen.

- MIRA (fonden, der sidder på aktierne, red.) har for nylig udpeget rådgivere til at assistere i en strategisk gennemgang af investeringen.

- Det både kan og kan ikke resultere i et salg af ejerskabet. Vi vil i de kommende måneder gå i dialog med investorer i infrastruktur og vore aktionærer, hvor en eventuel salgsproces sandsynligvis vil blive vedtaget i 2017, skriver Macquarie til Københavns Lufthavn.

I 2005 købte Macquaire købte sig ind i lufthavnen. I 2009 købte selskabet yderligere en stor luns for 570 millioner kroner.

Det skete i et forløb, hvor lufthavnen gradvis forlod statens hænder. I 1994 kom den første bid af lufthavnen på børsen. Siden har staten solgt bidder. I dag ejer staten 39,2 procent af aktierne i lufthaven.

Finansminister Kristian Jensen (V) siger efter Macquaries melding, at regeringen er optaget af, om lufthavnen har den rette ejerstruktur.

- Københavns Lufthavn er generelt en meget velfungerende og veldrevet lufthavn, og den er helt central for tilgængeligheden til Danmark. Dermed har den også en stor betydning for den danske økonomi, siger han.

- Derfor er vi selvfølgelig interesseret i, at rammerne for lufthavnen og luftfartsselskaberne er velfungerende og stimulerer vækst og tilgængelighed.

- Og vi er selvfølgelig også optaget af, at lufthavnen har den rette ejerstruktur. Da der er tale om et børsnoteret selskab, kan vi ikke kommentere eventuelle spekulationer.

Lufthavnens aktier handles på Københavns Fondsbørs. Her er lufthavnen værdisat til 43,3 milliarder kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand afgået ved døden efter voldsomt...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx