Af - 17/09-13 07:43; Opdateret: 17/09-13 10:09

Mikkel har en idé til at lukke alle turistfælderMikkel har en idé til at lukke alle turistfælder

Danske opfindere vil revolutionere international turisme ved at gelejde besøgende udenom tarvelige restauranter og turistattraktioner. For småpenge kan du blive medejer af tjenesten.

storybild

(Billede: Screendump)

Trods massive investeringer sakker Danmark bagud i kampen om at tiltrække rige turister, som i millionvis rejser ud i verden fra især nye vækstlande.

Men fem iværksættere med den 31-årige Mikkel Rathje i spidsen har en idé, der kan blive en sjælden dansk iværksætter- og turisme-succes.

LÆS OGSÅ: Danskere elendige til at blive iværksættere

Hans netbaserede tjeneste I Like Locals skal forbinde turister med lokale, som deler ud af deres kærlighed til den by, de bor i.

De skal give turisterne råd til, hvor de finder fede stemninge og clubs, mystisk street art, god kaffe, spændende gallerier og så videre; seværdigheder upåvirket af masseturisme – steder, de lokale elsker.

LÆS OGSÅ: Dansk 18-årig har ti ansatte og millioner i omsætning

»Tjenesten giver lokale mulighed for at møde gæsterne og dermed få nye venner,« siger Mikkel Rathje.

»Så er modsat turistbrochurerne, som sender turister i samme retning, et forum, der giver dem mulighed for at opleve eksempelvis det ægte København, som københavnerne elsker byen.«

Annoncer er bandlyst på sitet, for så ville mainstream bøfhuse og hotelkæder dominere i strid med tjenestens formål.

LÆS OGSÅ: Danskerne gider ikke blive iværksættere

»De fleste har spildt en del af en byferie i turistfælder. Det er dyrt for turisten og byens image. Vi bliver fældernes fjende,« sagde Rathje, da han fredag på messen Iværk&Vækst søgte finansiering til at færdigudvikle tjenesten.

Han benytter sig af en såkaldt crowdfundingplatform,FundedByMe, hvor private kan investere små eller store beløb mod at blive medejere.

Når det er oppe at køre er det kommuner – helst mange - der for et fast årlig beløb skal gøre Ilikelocals.com til en millionforretning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Mand fundet bevidstløs efter brand
bt.dk
Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx