Af - 23/05-16 09:10

Liste: Disse besynderlige ting har folk glemt i TivoliListe: Disse besynderlige ting har folk glemt i Tivoli

Det er snart højsæson i Tivoli, og det betyder, at Tivolis glemmekasse vokser. Parkens gæster glemmer så mange ting, at Tivoli to gange om ugen sender bunken til hittegodskontoret.

Bildstrecke im Grossformat »
Ja, man kan undre sig lidt over, hvordan det kan lykkes nogen at glemme en rullestol? Det skulle man tro var en ting, som glimtede i sit fravær. Men om ikke andet er det altså en af de ting, som Tivoli engang imellem finder, efter alle gæster har forladt forlystelsesparken. Sophie Matthews, der er chef for Tivolis brand og kommunkationsafdeling, fortæller til metroxpress, at det indimellem sker, at forældrene drikker sig så fulde, at de forlader forlystelsesparken uden deres børn. Kan Tivoli ikke få kontakt til forældrene, bliver barnet hentet af de sociale myndigheder. Mindre lækkert må det have været for Tivolis personale, der én enkelt gang har fundet et gebis i haven. Man kan undre sig over, hvem der har tabt det uden at lægge mærke til det. Mange af dem, der har prøvet at have bøjle, har nok haft lyst til at tage den ud af munden og kaste den langt væk. Det er ikke til at sige, om det er det, der er sket i de tilfælde, hvor Tivoli har fundet forladte bøjler til munden i parken, men det er i hvert fald en af de ting, som nogle gange bliver 'glemt' i forlystelsesparken. Når parken lukker og slukker, sker det indimellem, at Tivolis personale finder forladte krykker. Der må altså være nogle svagtgående, der helt har glemt deres gangbesvær, eftersom det lykkes dem at forlade parken uden deres krykker. En cellokasse er ikke ligefrem lille, men det er alligevel lykkes nogle af parkens besøgende at glemme sådan en. En violin er ikke særlig meget værd uden buen, der muliggør, at man kan spille på instrumentet. Derfor må der også være nogle skuffede mennesker, der efter en Tivolitur har kunne konstatere, at de har glemt deres violinbue. En stok fylder ikke just meget, men den er et vigtigt redskab for gangbesværede. Alligevel er der altså flere gæster, der vandrer ud af Tivoli uden den stok, de havde på sig, da de gik ind. Man kan undre sig, hvordan det er lykkes nogen at forlade Tivoli uden hverken deres taske, jakke eller klapvogn. Men ikke mindre er det sket i Tivoli.

Det er ikke kun mobiltelefoner og jakker, som gæsterne i Tivoli glemmer. Her er listen med nogle af de mærkeligste ting, som folk har glemt i Tivoli.

Store is, vilde forlystelser og smukke udendørsdekorationer. Tivoli har en masse at byde på, og snart går forlystelsesparken ind i sin højsæson.

Men nogle gange har forlystelsesparkens gæster en anelse for meget, de skal nå. I hvert fald er der en del gæster, som under besøget glemmer nogle af deres ejendele.

- Vi modtager rigtig mange glemte ting og sager dagligt. Derfor har vi valgt at sende uafhentet hittegods til Politiets Hittegodskontor i Vanløse to gange om ugen, siger Sophie Matthews, der er chef for Tivolis brand- og kommunikationsafdeling til metroxpress.

Hun skønner, at kun 20 procent af de glemte sager kommer tilbage til deres rette ejermand efter nogle dage.

TV: Så vild er Tivolis nye forlystelse
TV: Så vild er Tivolis nye forlystelse

Det er dog ikke kun mobiltelefoner, madpakker og nøgler, som parkens gæster forlader. Glemte gebisser og rullestole hører til i den sjovere afdeling.

- Det er en gåde hvordan man kommer i kørestol, og derefter glemmer den i haven, siger Sophie Matthews.

Tivoli udsætter åbning af ny forlystelse
Tivoli udsætter åbning af ny forlystelse

Men det er endda ikke kun ting, som glemmes. Det sker, at levende væsner efterlades i parken:

Desværre har vi oplevet forældre, der er blevet så fulde, at de glemmer at tage deres barn med hjem. Heldigvis ikke mange.
Det fortæller Sophie Matthews.

Tivoli forsøger herefter at få kontakt til forældrene, men lykkes det ikke, kontakter parken de sociale myndigheder, som henter børnene.

Konfirmander på Blå Mandag: Det gør vi med alle vores penge
Konfirmander på Blå Mandag: Det gør vi med alle vores penge

Har man som gæst glemt sit dankort eller rejsekort, forsøger Tivoli også at opstøve ejermanden, fordi navnet gør opgaven nem.

- Det er straks sværere at finde den rette ejermand til ganebøjler, fortæller Sophie Matthews.

Hun har udarbejdet en liste over de skøreste ting, som folk efterlader i parken. Klik dig gennem listen i billedegalleriet, som er øverst i artiklen.

Her kan du se listen over de ting, der oftest bliver glemt i forlystelsesparken:

Dankort/keditkort


Rejsekort (DSB)


Paraplyer


Mobiltelefoner


Opladere til mobiltelefoner


Nøgler


Nøglekort til hotel


Nodestativer


USB-nøgler


Madpakker

Smykker


Disse glemmes typisk på håndvasken på toiletterne

Rygsække


Især rygsække til børn.


LÆS OGSÅ: Efter kæmpe optur: Embrace skuffer fælt i Tivoli

LÆS OGSÅ: Oplev København som du aldrig har oplevet byen før: 111 steder du skal se

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
Har kæmpet i timevis: 50 mand har...
bt.dk
Dramatiske scener: Stor eksplosion' i...
bt.dk
Robert Skov-hugger slog til: En...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx