Af - 01/03-16 23:29

Diskrimination er yt på danske arbejdspladserDiskrimination er yt på danske arbejdspladser

Kun én person er blevet diskrimineret på baggrund af sin etnicitet de seneste to år, viser ny opgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet.

storybild

Dansk Supermarked Group, som blandt andet ejer Netto-kæden, har siden 2013 tilladt ansatte at bære tørklæde. (Billede: polfoto/arkiv)

Det er en sejlivet myte, at personer med anden etnisk herkomst end dansk bliver diskrimineret på private, danske arbejdsplads. I hvert fald hvis man lægger antallet af klagesager og afgørelser til grund.

I 2014 og 2015 modtog Ligebehandlingsnævnet 63 klager om forskelsbehandling på grund af etnicitet, heraf rettede 15 sig mod forskelsbehandling på arbejdspladsen, og kun i én af de 15 sager fik klageren medhold. Det viser en gennemgang af Ligebehandlingsnævnets afgørelser i 2014 og 2015, som Dansk Arbejsgiverforenings (DA) nyhedsbrev Agenda har foretaget.

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her


- Det er positive signaler, siger Torben Møller-Hansen, direktør i Foreningen Nydansker, der arbejder for at få indvandrere og efterkommere ud på danske arbejdspladser, og tilføjer:

Borgmester: Diskrimination i nattens København stortrives
Borgmester: Diskrimination i nattens København stortrives

- Vi kan med dette resultat ikke erklære etnisk diskrimination for historie, men det indikerer en klar bevidsthed blandt ledere og medarbejdere om at understøtte indsatsen mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet.

Chefkonsulent i DA Berit Toft Fihl glæder sig over resultatet:

Indvandrer-agenter skal afsløre diskrimination i nattelivet
Indvandrer-agenter skal afsløre diskrimination i nattelivet

- Den ene sag er selvfølgelig én for mange, men opgørelsen viser, at man på det danske arbejdsmarked bliver ansat på sine kvalifikationer og ikke alt mulig andet.

Professor i sociologi ved Københavns Universitet Henning Bech påpeger, at aktørerne på det danske arbejdsmarked er gode til at tale sig frem til pragmatiske løsninger, for eksempel i forhold til regler om beklædning.

Danskerne i EU-måling: Diskrimination udbredt i Danmark
Danskerne i EU-måling: Diskrimination udbredt i Danmark

Dansk Supermarked har siden 2013 tilladt muslimske ansatte at bære tørklæde i butikkerne, mens det har været tilladt hos McDonalds i en længere årrække.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksklusivt på BT: Hør teaseren til...
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx