Af - 23/12-13 16:48

Tusindvis af kunder på få dage: Det er helt vildtTusindvis af kunder på få dage: Det er helt vildt

Åbningen af Søstrene Grene i Japan er gået over al forventning, og selvom butikken har været åben hele weekenden, er der stadig lange køer foran den danske butik.

storybild

Køen var massiv, da Søstrene Grene åbnede i Tokyo i fredags, men i dag er der stadig lange køer foran den danske butik. (Billede: Søstrene Grene)

- Vi har et webcam derude, så vi kan sidde herhjemme og se, hvordan køen udvikler sig, siger Mikkel Grene, administrerende direktør i Søstrene Grene.

Ja, der er stadig kø foran Søstrene Grenes nyeste filial i Tokyo - den første i Asien. Og det på trods af, at butikken åbnede natten til fredag dansk tid. Derfor har Mikkel Grene lidt svært ved at få armene ned.

Mega-kø foran Søstrene Grene i Japan
Mega-kø foran Søstrene Grene i Japan

- Det går over al forventning, det må vi sige. Vi er kommet afsted med et brag rent omsætningsmæssigt, og det ser fornuftigt ud set fra en økonomisk synsvinkel, siger direktøren til mx.dk og tilføjer, at der har været titusindvis af kunder weekenden over.

Især de danske nisser har taget japanerne med storm på trods af, at de slet ikke kender det koncept dernede.

- Vi var meget tvivl, om vi skulle tage julevarer med, men sendte alligevel nogle derned. De er tilsyneladende ret vilde med de danske nisser, som de synes er ret søde og sjove. Vi har lavet plakater, der fortæller om dem, for de kender dem slet ikke, siger Mikkel Grene til mx.dk og tilføjer:

- Alt hvad der er meget skandinavisk og de ting, vi har lavet vores eget design på, det sælger rigtig godt dernede.

Hvad er et Ø?
Søstrene Grene var den eneste butik ud af 360, der var kø ved, da det nye storcenter, den ligger i, åbnede. Og centerets ejere var lige så overrasket som de danske ejere.

- De har været utroligt begejstrede. Det er en meget stor centerkæde, og de har været meget overrasket over, at der var så meget kø. De har aldrig set mage til en butiks åbning, selvom det er helt almindeligt med sådan noget i Japan, siger Mikkel Grene.

Travl, dansk designer får besøg af Prinsessen
Travl, dansk designer får besøg af Prinsessen

Butikken hedder Søstrene Grene of Denmark, så japanerne er ikke blevet snydt for det danske Ø. Derfor er det nok de færreste af dem, der kan fortælle familien, hvor de har købt en løjerlig nisse. Men butikken gør, hvad de kan for at forklare kunderne om navnet og historien.

- Nogle af dem ved godt, at ‘ø’ har noget med Skandinavien at gøre. Men vi har også lavet nogle tekster for at forklare, hvad navnet betyder og fortælle historien om de to søstre, og at det er en 40 år gammel familievirksomhed. Det kan de godt lide, siger Mikkel Grene, der selv er arving til de oprindelige søstre.

Han tør godt garantere, at den nye butik ikke er den sidste i rækken af japanske filialer.

- Det er den første men ikke den sidste. Det tror jeg allerede godt, jeg kan sige nu, siger han til mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Langt fra VM-form: Bendtner får hård...
bt.dk
Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx