Af - 22/09-15 15:07

Det er Københavns Lufthavn verdens bedste tilDet er Københavns Lufthavn verdens bedste til

Luft under vingerne: Københavns Lufthavn er verdens bedste til at udvikle nye flyruter. Det giver vækst og arbejdspladser i hele Danmark.

storybild

Københavns Lufthavn er bogstavelig talt verdensmester i at skabe nye flyruter. (Billede: polfoto/arkiv)

Københavns Lufthavn er flere gange blevet kåret til Nordeuropas bedste lufthavn set med passagernes øjne. Men her stopper den hædrende omtale ikke. Københavns Lufthavn er nemlig lige blevet kåret til verdens bedste lufthavn til ruteudvikling for anden gang i kategorien ’lufthavne mellem 20 og 50 miolliner passagerer’.

Det skete på verdens førende luftfartskonference, World Routes, i Durban i Sydafrika, hvor det er flyselskaberne, der bedømmer alverdens lufthavne.

Ryanair har massive vækstplaner i Københavns Lufthavn
Ryanair har massive vækstplaner i Københavns Lufthavn

Prisen er ikke blot et kollegialt skulderklap, men også et signal om, at Københavns Lufthavn er en sand vækstmotor for Danmarks økonomi. En analyse fra Copenhagen Economics har tidligere påvist, at en international flyrute har en samfundsmæssig værdi på op til 200 millioner, blandt andet fordi der kommer flere forretningsrejsende og turister til landet.

- Internationale flyruter skaber vækst, arbejdspladser og investeringer. Derfor er konkurrencen mellem lufthavne om at tiltrække nye ruter blevet intensiveret gennem de seneste 10-15 år. Og derfor er det et fantastisk skulderklap til os, at vi nu to gange på tre år er blevet kåret som verdens bedste til ruteudvikling, siger Ole Wieth Christensen, ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn.

TV: Sådan bliver du scannet i Københavns Lufthavn
TV: Sådan bliver du scannet i Københavns Lufthavn

Konsulenthuset Oxford Research har beregnet, at Københavns Lufthavn kan skabe op til 84.000 nye job i hele landet, hvis det lykkes at realisere lufthavnens vækstvision kaldet 'Expanding CPH'.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx