Af Ritzau - 26/10-16 08:20; Opdateret: 26/10-16 09:14

Amerikanske landmænd holder på pengene og presser NovozymesAmerikanske landmænd holder på pengene og presser Novozymes

Mens salget i den danske enzymgigant Novozymes vokser langsommere end ventet, stiger indtjeningen.

storybild

Amerikanske landmænd er pressede på økonomien og vælger de billigste produkter til produktionen. Det går ud over Novozymes' salg, der ikke vil vokse så meget som ventet. (Billede: Free/Novozymes)

Salget af enzymer går ikke helt så hurtigt, som den danske enzymgigant Novozymes egentlig havde regnet med.

Novozymes må derfor sænke forventningerne til årets salg fra en vækst på 2-4 procent til nu 2 procent, oplyser selskabet i sit regnskab for tredje kvartal 2016.

- Vores nye innovative løsninger er kommet langsommere fra start, end vi havde forventet.

- Derfor er vores salgsvækst lavere, end vi havde forventet ved årets start, siger Peder Holk Nielsen, Novozymes' administrerende direktør, i regnskabet.

I august måtte Novozymes revidere forventningerne til hele årets organiske salgsvækst til 2-4 procent fra tidligere 3-5 procent.

Men det bliver altså i den lave ende af det interval, lyder det nu fra Novozymes.

Ifølge Benny Loft, finansdirektør i Novozymes, er det isoleret set Nordamerika, der bærer en stor del af skyldes for, at enzymgiganten nu nedjusterer for anden gang i år.

- Ser vi på væksten uden for Nordamerika, har vi en vækst på fem procent. Og det synes vi, sådan set er okay - selv om vi ikke er helt der, hvor vi gerne ville være.

- Landmanden dér ved godt, at det er en god idé at bruge vores teknologier, hvis han havde pengene. Men det har han ikke, siger finansdirektøren til Ritzau Finans.

Samlet mister Novozymes dog ikke markedsandele - det er blot de billige teknologier, landmændene tager ned fra hylderne, forklarer Benny Loft ifølge Ritzau Finans.

Han lægger vægt på, at indtjeningen i Novozymes fortsat er god.

Selskabet fik et resultat i tredje kvartal på 2,2 milliarder kroner, hvilket er en stigning på fem procent i forhold til samme periode sidste år. Omsætningen landede på 10,4 milliarder kroner

Enzymgiganten har i en længere periode haft problemer med at få salget til at vokse.

Tidligere lød selskabets langsigtede forventninger, at salget vil vokse organisk med 8-10 procent om året, men det er nu blot "en ambition", lød det i årsregnskabet for 2015.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx