Af - 03/09-13 07:00

Snart kan du styre mobilen med øjneneSnart kan du styre mobilen med øjnene

Allerede fra næste år kan du købe udstyr, så du kan bruge din mobil, tablet eller computer ved blot at kaste et blik på den.

storybild

Inden for den nærmeste fremtid kan du surfe rundt på Facebook på din mobil eller tablet uden at røre skærmen. (Billede: pr-foto)

Snart bliver det lige så naturligt at låse telefonen op ved bare at kigge på den, som det i dag er at køre fingrene hen over touch-skærmen.

Hvert fald hvis det står til de fire stiftere af den danske virksomhed 'The Eye Tribe'. De er i fuld gang med at udvikle en billig software, så øjenstyring kan blive hvermandseje.

- Det er ikke tankelæsning, men det kommer tæt hen på at føles som om, siger medstifer og direktør Sune Alstrøm Johansen.


LÆS OGSÅ: Betal på dit glatte ansigt

Han forklarer, at øjenstyringen for eksempel kan bruges, når man læser en artikel på sin smartphone. Telefonen følger øjenbevægelserne og scroller automatisk, når det er nødvendigt.

Men selv om det er smart, byder fremtiden ifølge Sune Alstrøm Johansen ikke kun på øjenstyring:

- Nogle ting er godt at gøre med øjnene, andre ting er det smartere at gøre, som du gør i dag.

Allerede næste år kommer det første udstyr, der kan kobles til telefonen, tabletten eller computeren, så du kan styre med øjnene. De endnu ikke offentliggjorte priser er ifølge Sune Alstrøm Johansen ganske rimelige.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx