Af Silla Bakalus - 16/09-17 17:07

Niels fik en god idé på Oslo-båden - nu har han en formue på 1,7 milliarderNiels fik en god idé på Oslo-båden - nu har han en formue på 1,7 milliarder

Gode idéer kan man få mange steder. Tilsyneladende også de rigtigt indbringende af slagsen. Det vidner historien om den sjællandske forretningsmand Niels Fennet om.

storybild

Niels Fennet, direktør Cabinn, ses her foran et af sine hoteller. (Billede: Malte Kristiansen)

Oslo-båden er et kendt fænomen for mange danskere. Men hvor turen fra den danske til den norske hovedstad for mange bruges på at feste, hygge sig og spise, så brugte den københavnske forretningsmand Niels Fennet den også til noget andet – nemlig til inspiration.

På en af sine sejlture blev han inspireret af bådens indretning. Det gav ham siden idéen til at starte et forretningseventyr, der nu har gjort ham så formuende, at han er Danmarks 60. rigeste mand med en formue på 1,7 milliarder kroner.

Det viser Berlingske Business' nye liste over Danmarks rigeste i 2017.

Og hvad var det så, der gav Niels Fennet så god inspiration, da han i 1986 sejlede en tur med Oslo-båden sammen med sine døtre? Det var såmænd færgens kahytter. Den københavnske forretningsmand, der er uddannet maskiningeniør, tænkte lidt over, hvor godt pladsen egentlig var udnyttet i skibskahytterne.

Og det gav Fennet, der siden 1972 havde været selvstændig i byggebranchen, idéen til at overføre tanken til landjorden. Han ville simpelthen lave et hotel med værelser så små som kahytter, så hotelpriserne på den måde kunne holdes nede.

Som tænkt, så gjort – og på Danasvej på Frederiksberg åbnede han i 1990 sit første hotel 'Cabinn'. Selv om konceptet i dag har vist sig at være en guldgrube, så var der dog ikke meget opbakning til Niels Fennet i begyndelsen. En stor investor bakkede ud, og banken lukkede kassen i.

»De syntes jo, jeg var tosset. At ville bygge hoteller med kahytsværelser på dyre beliggenheder i byen og så insistere på, at væggene skulle være lydisolerede. Nej, det var der ingen, der forstod«, fortalte forretningsmanden tilbage i 2011 til Berlingske Business.

Men skeptikerne tog fejl. Det minimalistiske hotel blev så stor en succes, at han siden har åbnet yderligere otte af slagsen.

Og det kan ses på Niels Fennets bankbog. Mens formuen for seks år siden blev vurderet til knap 1,1 milliard kroner, hvilket 'kun' gav ham plads i den såkaldte gruppe af 'milliardærboblere' i Berlingske Nyhedsmagasin, så er formuen altså siden steget med over 600 millioner kroner.

Succesen har da også fundet vej ind i privatlivet hos den 72-årrge iværksætter, der sammen med sin kone bor på Hegnsholdt Gods i Fredensborg i Nordsjælland, som parret erhvervede i begyndelsen af 90'erne. Godset har udover 130 hektar jord også flere landejendomme samt egen flyvebane tilknyttet.

Niels Fennet er i øvrigt ikke den eneste dansker, der er blevet milliardær efter at have fået en virkelig god ide. BT har tidligere skrevet om disse to unge danskere, der også har gjort det særdeles godt i en helt anden branche.

Trods sin fremskredne alder har Niels Fennet ingen planer om at gå på pension foreløbig:

»… Jeg tager i hvert fald fem år mere. Hvorfor stoppe, når man har drivkraften og motivationen til at fortsætte?« udtalte han sidste år til Finans.dk.

Niels Fennet har dog tænkt på fremtiden, da han jo ikke ligefrem bliver yngre – hvilket rigmanden finder 'skide irriterende'. Det har han tidligere udtalt til Børsen, hvor han også fortalte, at hans børn ikke står klar i kulissen til at overtage. I stedet satser han på nogle andre ledende medarbejdere, der en dag skal overtage kontrollen.

Dog er Fennet fast besluttet på, at livsværket ikke skal sælges:

»Jeg kan godt sige dig, at det gider jeg ikke. Jeg har set mange sælge deres virksomhed og tjene mange millioner, men de går i stå efter få uger. Det med at have ansvaret er det hele værd for mig«, udtalte han til Børsen i 2014.

Udover sin hotelkæde ejer Niels Fennet blandt andet også Store Kro i Fredensborg, som han erhvervede sig for fire år siden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Tallene eksploderer: Nu må tusindvis...
bt.dk
BTs karakterer efter vildt brag i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx