Af Sebastian Kirk - 10/04-18 20:21

Festivaler går i flæsket på billethajer: »Det er simpelthen grotesk«Festivaler går i flæsket på billethajer: »Det er simpelthen grotesk«

Forbrugerrådet Tænk og en række festivaler og spillesteder opfordrer nu politikerne til at sætte en stopper for organiserede billethajer.

storybild

Roskilde Festival har i mange år kæmpet mod billethajer, der sælger alt for dyre og i nogle tilfælde falske billetter til deres festival. (Billede: Torben Christensen)

'Kun få billetter tilbage' og '778 andre brugere kigger på disse billetter'.

Sådan lyder nogle af de faretruende beskeder, der popper op på skærmen, når man handler hos billetbørsen Viagogo. Men det er plattenslageri, advarer Forbrugerrådet Tænk. Billetterne sælges ofte til markant overpris, og i nogle tilfælde er de decideret falske.

»Vi har igennem flere år haft mange henvendelser fra rigtig frustrerede forbrugere, som har betalt tusindvis af kroner for meget for billetter, som de ofte har følt sig pressede til at købe,« forklarer Anja Philip, formand i Forbrugerrådet Tænk.

Viagogo og lignende selskaber har opereret uhindret i Danmark i årevis, og derfor er Forbrugerrådet Tænk nu gået sammen med flere end 100 danske festivaler og spillesteder om at skrive et brev til kultur-, justists- og erhvervsministrene.

»De her billetbørser opererer fra udlandet, og derfor kan det være svært at komme efter dem. Men nu må det altså stoppe. Det er simpelthen grotesk,« siger Anja Philip.

Hos Roskilde Festival har man kendt til Viagogo siden 2010, hvor man begyndte at få henvendelser fra folk, der var røget i 'fælden'.

»Vi ser blandt andet forældrekøb, hvor forældrene måske ikke lige er så meget inde i, hvad det koster at købe en endagsbillet til Roskilde Festival. De googler sig måske frem til det og tænker måske slet ikke over, at der er nogen, der prøver at snyde dem,« forklarer han og tilføjer:

»Jeg kan ikke forstå, hvordan man kan drive en forretning på at gøre folk kede af det frem for at gøre dem glade.«

Viagogo har ikke svaret på metroxpress' henvendelse for en kommentar.

»Én ting er pengene - det er surt. Noget andet er, hvis man har set frem til en uges fantastiske oplevelser med sine bedste venner, og så står der en ved indgangen og siger, billetten er ugyldig. Det er virkelig noget, der gør folk rigtig, rigtig kede af det.«

Mads Mikkelsen

Kommunikation- og marketingchef, Roskilde Festival

Det siger loven

Fra lov nr. 458 af 23. maj 2007: 'Billetter til kultur- og idrætsarrangementer i Danmark må ikke udbydes eller videresælges til et højere beløb, end billetterne oprindelig er erhvervet for, medmindre der foreligger en aftale med arrangøren.'

U2 i London, July 2017. Danske Frank Mikkelsen havde virkelig glædet sig til at se rockbandet, når det optræder i Royal Arena til september. Men han købte billetter hos Viagogo. (Billede: DYLAN MARTINEZ)

»Det er decideret svindel«

61-årige Frank Mikkelsen fra Aarhus var ellevild, da han i februar hørte, at U2 spiller koncert i Royal Arena i København til september.

Han skyndte sig derfor at købe to billetter for 3.000 kroner på Viagogo. Men da det gik op for ham, hvad det er for et foretagende, forsvandt smilet hurtigt fra læberne.

»Jeg var virkelig blevet opsat på at se den koncert, efter jeg havde snakket med nogle kollegaer om det. Og så fandt jeg frem til nogle billetter på Viagogo,« fortæller Frank Mikkelsen og fortsætter:

»Da jeg så ringede til min kammerat og fortalte, at nu havde jeg købt to billetter til os, undrede han sig - for de blev åbenbart først sat til salg dagen efter.«

Han erkender, at han burde have undersøgt Viagogos ry på forhånd, men af hjemmesiden fremgik det, at der var meget få billetter tilbage, så tiden var - tilsyneladende - knap.

Da han forsøgte at få sine penge tilbage, svarede Viagogo, at de 'desværre ikke er i stand til at tilbyde en refundering'. Billetterne får han tre dage før koncerten, lover de. Det håb har Frank Mikkelsen dog opgivet for længst.

»Det er decideret svindel. Simpelthen,« slår han fast.


Forbrugerrådet Tænk fraråder, at man handler hos følgende sites:

  • Buymyticket.dk
  • Getmein.com
  • Onlineticketshop.dk
  • Safetickets.net
  • Seatgeek.com
  • Seatwave.com
  • Stubhub.dk
  • Viagogo.dk
  • Ticketsnow.com
  • Ticketstarter.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx