Af - 13/09-13 07:00

Apple-fans raser: Discount-iPhone til luksusprisApple-fans raser: Discount-iPhone til luksuspris

Eksperter og Apple-fans er skuffede over, at ny 'billig-iPhone' kommer til at koste knap 4.000 kroner.

storybild

Den ny iPhone 5C kommer til at koste op mod 4.000 kroner uden abonnement. (Billede: © Kay Nietfeld/dpa/Corbis / Polfoto )

Inden lanceringen af Apples nye iPhones var der massive rygter om en billig smartphone fra elektronikgiganten, som skulle kapre kunder i lavpris-segmentet.

C'et på den ny iPhone 5C skulle angiveligt stå for 'cheap' og 'color'.

Forleden løftede Apple så sløret, og mens rygterne om pangfarver viste sig at holde, blev forventningerne om en iPhone i den helt billige ende ikke indfriet.

iPhone 5C med 16 GB, der er konstrueret i plastik, kommer til at koste 549 amerikanske dollars uden abonnement. Med moms løber den 'billige' iPhone således op i knap 4.000 kroner på det danske marked.

LÆS OGSÅ: Apples fingerscanner bombe under digital sikkerhed

Mange eksperter og Apple-fans er skuffede:

- Det er kun for Apple, at det er en billigere iPhone. Hvorfor skulle en forbruger foretrække denne plastik-telefon, der ligner et barns legetøj, frem for en iPhone 5? Hvilken joke, lyder det fra en bruger på Apple-forummet Macrumors.com.

Det toneangivende teknologi-site Engadget skriver:

- iPhone 5C ikke er den billig-telefon, du har ventet på. Telefonen, som er monumentalt billigere i materialer og produktion, er kun 16,6 procent billigere end sin forgænger. (iPhone 5, red.)

Den danske mobil-ekspert John G. Pedersen forventer, at de danske operatører bliver tvunget til at give tilskud for at få gang i salget:

- Det er ikke blevet det lavpris-produkt, som vi havde sat næsen op efter. Mit bud er, at Apple forventer, at operatørerne giver nogle tilskud, så telefonen kan købes billigt med abonnement.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx