Af - 13/10-14 18:47

Danskerne siger ja tak til fastfood - men ikke til aftensmadDanskerne siger ja tak til fastfood - men ikke til aftensmad

En durumrulle til frokost er måske okay, men danskerne foretrækker stadig at lave deres aftensmad selv.

storybild

Afhentningsmad er ok, men ikke til aftensmad. (Billede: Polfoto)

Pizza, durumrulle, burger, forårsruller. Der er muligheder nok for at hente mad udefra, hvis det virker for uoverkommeligt at lave aftensmaden selv. Alligevel viser en ny undersøgelse fra YouGov, at danskerne i høj grad foretrækker at lave deres aftensmad selv.

Kun 12 procent svarer nemlig, at de spiser hentet mad til aftensmad mindst en gang om ugen. Yderligere 17 procent svarer, at de gør det cirka en gang hver anden uge. Og selv om der er gode muligheder for at få mad udefra, overrasker tallene ikke Lars Aarup fra Coop Analyse, der har forsket i danskernes madvaner.

Er han verdens mest dedikerede McD-kunde?
Er han verdens mest dedikerede McD-kunde?

- Undersøgelsen viser for eksempel ikke alle dem, der har fået en hotdog til frokost. Men tallene giver rigtig god mening. Vi er en nation af hjemmekogere, siger Lars Aarup til metroxpress.

Lige præcis aftensmaden har en særlig plads i danske hjerter, fortæller han. For mens man godt kan snuppe en durumrulle til frokost eller et pølsehorn som en eftermiddagssnack, så adskiller vi os fra de fleste andre lande, når det gælder middagsmaden.

Se listen: Danmark har nogle af verdens dyreste burgere
Se listen: Danmark har nogle af verdens dyreste burgere

- I Danmark er aftensmaden noget, vi spiser sammen. Og langt det meste af maden bliver lavet i vores egne køkkener, fortæller Lars Aarup.

Det skyldes blandt andet, at det er relativt dyrt at gå ud at spise i Danmark i sammenligning med eksempelvis de sydeuropæiske lande, påpeger Lars Aarup. Så i stedet for at tage venner og bekendte med på restaurant, inviterer vi i stedet folk hjem til kødgryderne.

Retro fastfood: Pølsevognen hitter igen
Retro fastfood: Pølsevognen hitter igen

Undersøgelsen viser dog også, at dansker har et langt mere afslappet forhold til, om mad skal være hjemmelavet, jo yngre de bliver. Mens kun hver 10. over tres år spiser hentet mad mere end en gang om måneden, henter omkring 40 procent af de 18-39-årige maden udefra.

De smager McDonalds-mad for første gang i deres liv
De smager McDonalds-mad for første gang i deres liv

14 forfærdelige fastfood hemmeligheder
14 forfærdelige fastfood hemmeligheder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
Tragedie i nat: 53-årig mand dræbt...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Sigtet for at overfalde Papes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx