Af - 20/09-14 09:01; Opdateret: 20/09-14 15:00

Jensens Bøfhus slagtet: 'Dårlig smag i munden'Jensens Bøfhus slagtet: 'Dårlig smag i munden'

Den landsdækkende restaurantkæde er kommet i massiv modvind efter højesteretdom fredag.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Jensens Bøfhus er formentlig Danmarks mest upopulære restaurant-kæde lige nu, og det kan ses på de anmeldelser, som brugerne skriver på internettet.

Upopulariteten skyldes en højesteretsdom i går, hvor det blev slået fast, at en restaurant i Sæby i Nordjylland, Jensens Fiskerestaurant, krænker den landsdækkende kædes navn ved at udnytte bøfhusets renommé.

Bøf-boss efter navnesejr: Held og lykke til fiskerestauranten
Bøf-boss efter navnesejr: Held og lykke til fiskerestauranten

Dommen koster nu fiskerestaurantens ejer, Jakob Jensen, en bøde på 200.000 kroner samt 150.000 kroner i sagsomkostninger.

Restauratør raser: Jensens Bøfhus gør krav på mit navn
Restauratør raser: Jensens Bøfhus gør krav på mit navn

'Nødt til at reagere'
Indenhaver af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, forklarer restaurantens sag mod fiskerestauranten.

- Vi har brugt næsten 25 år og millioner af kroner på markedsføring for at opbygge Jensen’s som et brand, der bliver forbundet med Jensen’s Bøfhus og vores produkter i detailhandlen. Derfor er vi nødt til at reagere, når nogen bruger samme navn i strid med vores rettigheder, lyder det i en pressemeddelelse.

Én stjerne
Siden hammeren faldt i Højesteret har tusinder af danskere tilkendegivet deres utilfredshed med dommen.

Således har Facebook-gruppen 'Boykot Jensens Bøfhus' fået over 42.000 'likes' på bare 21 timer. Det er noget der overrasker manden bag, 17-årige Magnus, som forklarer, hvorfor han oprettede siden.

- Jeg blev rigtig sur på Jensens Bøfhus over, at de tager patent på et navn. Det er ikke i orden. Så jeg tænkte at jeg ville lave den her side, siger han og fortæller, at han ikke er politisk motiveret - det er en personlig vrede, der blev vækket.

- Jeg synes, man må mindre og mindre i dag. Vi har snart amerikanske tilstande, lyder det.

Den negative stemning omkring Jensens Bøfhus finder man også på Trust Pilot, hvor mange har anmeldt bøf-kæden. Her er der bred enighed om, at Jensens Bøfhus fortjener lavest mulige score, nemlig én stjerne.

Selvom flere af anmeldelserne naturligvis omhandler kvaliteten af det, der bliver serveret på tallerkenerne, så er det et fællestræk ved de 32 anmeldelser, der er tikket ind i løbet af det seneste døgn, at de omhandler kædens moral.

Dom: Kun Jensens Bøfhus må bruge navnet 'Jensens'
Dom: Kun Jensens Bøfhus må bruge navnet 'Jensens'

- Drop dem. Ikke bare maden giver dårlig smag i munden. Deres sag mod Jensens Fiskerestaurant kan jo give en bræk-fornemmelser over firmaets holdninger og moral, skriver en anmelder eksempelvis.

En anden anmelder stemmer i:

- Hvor er jeres etik og empati? At ødelægge en mands liv på den måde, fordi i er pengegriske. De gange jeg har været på Jxxxxx fiskerestaurant i Sæby, har maden været fænomenal og betjeningen været super. Det er mere, end hvad man kan sige om jeres restaurant.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skud affyret i boligområde
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx