Af - 16/09-15 09:28; Opdateret: 16/09-15 15:48

Hella og Henrik scorer en million til deres smågeniale børnebogsprojektHella og Henrik scorer en million til deres smågeniale børnebogsprojekt

Iværksætterduo bag børnebogsprojektet Min Bedste Bog får en million kroner i investorkapital fra fem kendte, danske erhvervsspidser.

Bildstrecke im Grossformat »

Iværksætterduoen Hella Kaae Sørensen, 36 år, og Henrik Højgaard Jensen, 29 år, bag børnebogsprojektet Min Bedste Bog har netop fået en million kroner i investorkapital fra fem kendte, danske erhvervsspidser.

120 sekunder. Mere skulle der ikke til for at overbevise Hummel-ejer Christian Stadil, modedronning Ilse Jacobsen og tre andre erhvervsspidser om, at de skulle gå sammen om at skyde en million kroner ind i iværksættervirksomheden Min Bedste Bog ApS.

Iværskætterduoen Helle Kaae Sørensen, 36 år, og Henrik Højgaard Jensen, 29 år, tog de fem erhvervsfolk med storm, da DR 1 i går aftes sendte programmet ´Løvens hule', hvor iværksættere dyster om at overbevise fem erhvervsfolk – eller løver - om, at de personligt skal skyde penge i deres ide.

For første gang i programmets internationale historie går samtlige løver kollektivt ind og investerer i det samme projekt: 200.000 kroner hver, som giver dem hver en anpart på 10 procent. mens Hella beholdere 30 procent og Henrik 20 procent.

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Vi har lige skrevet kontrakten under i dag (tirsdag, red.). En million er selvfølgelig mange penge, men jeg tror faktisk, at det har endnu større værdi, at vi nu har fået fem investorer med, som bringer en masse knowhow, et kæmpe engagement og et guldrandet netværk med ind i virksomheden, siger Hella Kaae Sørensen, som fik ideen til projektet i sommeren 2013.

Sejt: 14-årig iværksætter leger med de store drenge
Sejt: 14-årig iværksætter leger med de store drenge

Konceptet i Min Bedste Bog er, at barnet selv optræder som hovedperson i bøgerne. Det sker ved, at bogbestilleren afgiver en række oplysninger om barnet, dets familie, venner og for eksempel barnets yndlingssang som så skrives ind i den ønskede historie.

- Børnene elsker den genkendelse, de oplever i bøgerne, siger Hella Kaae Sørensen.

Min Bedste Bog har to bog-linjer: 'Hyggelige fortællinger' som for eksempel 'X-navn og Tudsen' og 'Vigtige historier', hvor barnet skrives ind i en historie om svære emner som for eksempel en skilsmisse.

- En bog fjerner selvfølgelig ikke barnets sorg over en skilsmisse, men bogen kan gøre det bare en smule lettere, siger Helle Kaae Sørensen og pointere, at fagpersoner har været inde over historieopbygningen.

Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at
Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at "ødelægge" dyre sko

Børnebøger ligger langt fra modedesigneren Ilse Jacobsens almindelige forretningsområder, men det autentiske og unikke i de håndindbundne bøger, tiltalte Ilse.

- Autencitet og kreativitet er en vigtig del af min egen historie, hvor min succeshistorie for alvor startede med de unikke håndlavede gummistøvler, siger hun som begrundelse for, hvorfor hun tror på, at hendes investering på 200.000 kroner er placeret det helt rigtige sted.

18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det
18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det

Kapitalindsprøjtningen skal blandt andet bruges til at rykke ind på markederne i i første omgang Skandinavien, Tyskland og England, siger Helle Kaae Sørensen:

- Jeg er ikke længere tvivl om, at det her kan gå hen og blive rigtig, rigtig stort.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx