Af - 05/07-16 17:19; Opdateret: 05/07-16 18:21

Alle taler om Carlsbergs nye is – derfor må danskerne ikke smage denAlle taler om Carlsbergs nye is – derfor må danskerne ikke smage den

- Vi har fulgt den begejstring, som kunder over alt i Europa har haft, og vi kan se, at den giver ufattelig meget genlyd på de sociale medier, siger Kasper Elbjørn fra Carlsberg.

Bildstrecke im Grossformat »

Ny is vækker stor opsigt i Europa, men danskerne kan desværre ikke sætte tænderne i den.

Solbærsorbet, citronsorbet og mangosorbet. Der findes mange forskellige slags sorbeter, og nu har Carlsberg bidraget med en ny is til udvalget.

"Sorbeer" hedder isen, der er lavet på alkoholfri øl.

Isen er blevet vældig omtalt rundt om i Europa, og den er blandt de fem mest delte historier om Carlsberg i år. Det oplyser Kasper Elbjørn, der er direktør for de internationale og danske medier hos Carlsberg.

MEN isen er kun lanceret få steder i Sverige, og her er anmeldelserne yderst positive.

Metroxpress undrer sig over, hvornår den så omtalte is lanceres i Danmark. Det har vi spurgt Kasper Elbjørn om:

- Vi har fulgt den begejstring, som kunder over alt i Europa har haft, og vi kan se, at den giver ufattelig meget genlyd på de sociale medier. Men der er ingen planer om, at isen skal til Danmark, slår Kasper Elbjørn fast overfor metroxpress.

Interesserer du dig for nye produkter og forbrug - og vil du opdateres med artikler om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

Isen sælges kun i de svenske StikkiNikkis butikker i Stockholm frem til 31. juli. Herefter sælges den ikke mere. Sorbeer er lavet i forbindelse med, at Carlsberg de sidste fire år har haft en alkoholfri bar på det svenske folkemøde. Her diskuterer man ansvarlig alkoholpolitik og serverer drinks med alkoholfri øl.

- Der er ingen anledning til, at vi skulle lancerer isen i Danmark, hvorimod Sverige har et tilbagevendende event. Men jeg kan da ikke afvise, at vi på et tidspunkt lancerer en alkoholfri ølis i Danmark. Det ligger dog ikke i planerne lige nu, siger Kasper Elbjørn.

Skub op-is med alkohol kan sælges lovligt til børn
Skub op-is med alkohol kan sælges lovligt til børn

Men hvis danskerne skulle være så heldige, at Carlsberg Danmark begynder at brygge en alkohol is, skal de ikke gøre sig nogen forhåbninger om, at de sætter tænderne i den berømte Sorbeer.

I Danmark er det nemlig "Carlsberg Nordic", der er den mest populære alkoholfrie øl blandt danskerne, og derfor vil det være den øl, som Carlsberg vil lave en is ud af til danskerne, hvis det skulle være. Sorbeer er derimod lavet på svenskernes yndlings alkoholfrie øl "Carlsberg 0,5%".

Carlsberg brygger øl, og vi er sat i verden for at lave den bedste øl i verden. Ikke den bedste alkoholfrie ølis.
Det siger Kasper Elbjørn.

Coop smider is med alkohol ud af butikken
Coop smider is med alkohol ud af butikken

Men hvis du meget gerne vil smage en is fra Carlsberg, behøver du faktisk ikke tage til Sverige, for på Visit Carlsberg kan man gratis smage en is, der er lavet af øl fra Jacobsen og tøris. Den er dog ikke alkoholfri.

- Det er ikke ens is, vi sælger, men kun en som man kan komme og smage lidt på. Hvis vi på et tidspunkt laver en is, vil den selvfølgelig være alkoholfri.

LÆS OGSÅ: Carlsberg trækker øl tilbage efter gæster blødte i munden

LÆS OGSÅ: Carlsberg oplever fremgang i presset russisk marked

LÆS OGSÅ: Ny Carlsberg-strategi omfatter fortsat Rusland

LÆS OGSÅ: Verdensmester reklamerer for endnu en is med alkohol

LÆS OGSÅ: Minister: Butikker bør ikke sælge is med alkohol

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx