Af - 19/03-15 12:43; Opdateret: 19/03-15 15:09

I 80 % af tilfældene gør arbejdsgiver det her med din ansøgningI 80 % af tilfældene gør arbejdsgiver det her med din ansøgning

Er du bevidst om, at dit medsendte CV er mindst lige så vigtigt som ansøgningen? Det kan du læse om her og få en masse andre gode råd, til når du skal søge job.

Bildstrecke im Grossformat »
Vær specifik og fokuser på faglighed frem for personlige kvaliteter. Mange fylder deres CV med ord, der kan fremstå som klicheer eksempelvis: glad, energisk, humoristisk osv. Det, som arbejdsgiver er interesseret i at høre, er, at man kan fortælle, man er en medarbejder, der har opnået specifikke kompetencer via sit job på. - For at være lidt kynisk, så leder folk efter en grund til at frasortere dig. De sidder jo med en bunke på måske 400 ansøgninger. Så skriv ting, der er relevante. Fang dem hurtigst muligt med de ting, du skriver, lyder rådet. Man skal aldrige give arbejdsgiver en undskyldning for at frasortere en. Det er en god øvelse at tænke, hvis der sidder en sur person og læser dit CV, skriver du så noget, der kan få ham til at smide din ansøgning og CV ud? - Det vi typisk oplever er, at nyuddannede gerne vil vise sit CV til folk og få feedback. Det kan godt dræbe det. For mange kokke fordærver maden. Der er jo ikke nogen, som har den eksakte formel på det gode CV. Bare fordi nogen siger noget til dig, så behøver du jo ikke gøre det. Læs, lyt og brug det, der giver mening, lyder rådet fra karriererådgiveren. Du kan ikke være 'doven' og have et standard CV, som du sender rundt til alt og alle. Alt materiale skal spille ind i virksomhedens behov. - Man kan godt have et 'brutto-CV', men det skal målrettes hver enkelt gang, man laver en ny ansøgning. CV'et skal være lige så målrettet som den motiverede ansøgning. Virksomheder vil have det hele menneske, men de vil ikke vide alt om dig i dit CV. Folk fylder på med alt, hvad de kan finde på - ofte så de fremstår mere attraktive. Hvis man har et par års relevant erfaring og et godt studie, så er det det. man skal spinde guld på. Så behøver man ikke skrive, man har været piccoline. Men man skal aldrig være bange for at have for 'lidt' erfaring: - Det er vigtigt, at man beskriver, hvordan man kan bruge sin erfaring i retning af deres behov. Man skal ikke lade sig slå ud af, at alle sine studiekammerater har meget mere relevant erfaring osv. Der vil altid være folk, der har bedre praktik, studiejob mv. Men det er vores erfaring ikke det, som udelukker en. Hvis man gør sit hjemmearbejde og forbereder sig, så kan man godt snuppe jobbet foran en med mere erfaring. Ja. En ny rekrutteringsanalyse, hvor 500 private virksomheder deltog indikerer, at et CV skal fylde mellem 1-4 sider. - Min anbefaling til unge er et at de skal prøve at holde det kort. Tving dig selv til at skrive max to sider. Og hvis du skriver fire sider, så skal du godt nok have meget erfaring og relevant viden. En CV-skabelon kan være nyttig, da den kan få det til at se professionelt ud - rent grafisk. Men: - Vær aldrig bange for at slette hele eller flere afsnit af en skabelon. Møder tit folk, der siger, de har fundet en skabelon, som ikke virker for dem. Hvis du bruger en skabelon, så gør det for at få hjælp til opsætning.

Du skal søge et nyt og spændende job. Du starter med at skrive en lækker ansøgning, og nå ja... Så var der også lige et gammelt CV, som du støver af og sender af sted uden at gøre det helt store ud af det.

Det er en fejl, som mange folk begår, hvis man spørger Ask Lehrmann, der arbejder som konsulent og karriererådgiver ved fagforeningen Kommunikation og Sprog.

- Dit CV er lige så vigtigt, som din ansøgning. Det er også en salgstekst. Der findes ikke nogen arbejdsgivere, der kigger på et CV og bare konstaterer 'han/hun er fin nok'. Du skyder sig selv i foden, hvis du undervurderer det. Det er der undersøgelser, som peger på, siger Ask Lehrmann til metroxpress og uddyber:


- Vores undersøgelser peger også på, at i 80 procent af tilfældene så læser arbejdsgiver dit CV først. Og de giver det ikke specielt lang tid

Alt mellem 15 sekunder til et minut. Det er det, man har til at fange modtageren.

Karriererådgiveren, der hovedsageligt hjælper studerende og dimmitender, fortæller, hvilke fejl som folk jævnlig begår, når de udformer deres CV.

Fejlene, og hvordan du omgår dem, kan du læse mere om i galleriet i toppen af artiklen.

LÆS OGSÅ: 9-årig fyr tjener millioner på at teste Kinder-æg og Lego

LÆS OGSÅ: BonBon-chef får drømmejob i Dubai

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Hans-Henrik er rasende: Hønsene...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx