16/08-17 12:06

Imerco får ja til amputeret overtagelse af InspirationImerco får ja til amputeret overtagelse af Inspiration

Konkurrencestyrelsen har kun tilladt et delvist salg af Inspiration til Imerco. Det skriver Imerco.

storybild

København. Konkurrencestyrelsen har ikke godkendt Imercos overtagelse af hele Inspiration. Det oplyser Imerco og Konkurrencestyrelsen i en meddelelse.

Allerede i 2016 blev Imercos købstilbud på Inspiration offentliggjort. Men Imercos får kun lov til at overtage lidt over halvdelen af Inspirations 45 butikker.

- Det har været nødvendigt at gribe ind, fordi en fusion mellem to af de største konkurrenter på markedet for detailsalg af boligartikler ville hæmme konkurrencen betydeligt og i sidste ende skade forbrugerne, blandt andet med risiko for højere priser, skriver professor hos Konkurrencestyrelsen Christian Schultz.

Imerco har 155 butikker, og har fået lov til at overtage 25 af Imercos 45 butikker.

Inspiration blev solgt af Niels Thorborg, stifteren af L'easy. Niels Thorborg, og hans selskab 3C Retail, forlader ejerkredsen fuldstændigt.

Tidligere var det meningen, at Niels Thorborg skulle have fortsat i ejerkredsen, og at Imerco skulle have overtaget alle butikkerne.

- Som led i et krav fra konkurrencemyndigheder føres de resterende 20 Inspiration-butikker videre under et andet navn af den hidtidige ejer 3C Retail A/S, skriver Imerco.

Kæden skal blive på markedet under Niels Thorborg, skriver Konkurrencestyrelsen.

- Konkurrencerådet har haft betænkeligheder ved fusionen, fordi den uden tilsagn ville hæmme konkurrencen betydeligt på det danske marked for detailsalg af mid-range til/high-end boligartikler, skriver Konkurrencestyrelsen.

Ejeren af Imerco får dermed ikke den kontrol over markedet, som han var ude efter. I Imercos pressemeddelelse udtrykker han dog fortsat tilfredshed over købet.

- At vente et år på en afgørelse har været problematisk, men vi er tilfredse med, at det nu er muligt for os at føre de planer ud i livet, som vi har lagt for overtagelsen af de 25 bedste af Inspirations butikker, skriver Mikael Goldschmidt i meddelelsen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx