Af Ritzau - 24/11-16 14:00; Opdateret: 24/11-16 14:55

Tøjkæmpe fordobler overskud til to milliarderTøjkæmpe fordobler overskud til to milliarder

Bestseller, der står bag tøjmærker som Jack & Jones, Vero Moda og Only, går frem i både omsætning og overskud.

storybild

Anders Holch Povlsen er administrerende direktør i tøjkoncernen Bestseller, der er stiftet af hans familie. Overskuddet blev på to milliarder kroner før skat i det nyligt afsluttede regnskabsår. (Billede: Scanpix/Jeppe Michael Jensen)

Fremgang i Sydeuropa og på det britiske marked. Og skarpt fokus på udgifterne. Det er opskriften, der har sikret tøjkoncernen Bestseller både højere omsætning og større overskud i det netop afsluttede regnskabsår.

Det er fortsat selskabets traditionelle engrosforretning, der driver værket. Det fremgår af en pressemeddelelse om regnskabet.

Engros, eller wholesale, som Bestseller selv kalder det med et engelsk udtryk, er betegnelsen for at sælge varer til butikker.

Bestseller har i årets løb lukket urentable butikker. Og generelt er der blevet effektiviseret. Sammen med den solide engros-forretning er det ifølge topchef Anders Holch Povlsen det primære grundlag for resultatet.

Årsregnskabet lever op til forventningerne, understreger han i en skriftlig kommentar.

- Der har især været markant fremgang at spore i Sydeuropa og i England, mens vi på vores største marked, Tyskland, har oplevet en mindre fremgang, udtaler Anders Holch Povlsen.

- I Skandinavien har resultaterne ikke været tilfredsstillende, hvilket også gælder for Indien, Tyrkiet og Mellemøsten.

Onlinesalg udgør en stadig større del af Bestsellers forretning. Og selskabet skal have endnu mere fokus på den digitale udvikling fremover, erklærer Anders Holch Povlsen.

- Vi skal dog huske, at 80 procent af vores forretning fortsat udgøres af wholesale (engros, red.) og retail (detailhandel, red.), siger Anders Holch Povlsen.

Omsætningen endte på 22,9 milliarder kroner i regnskabsåret 2015/16. Det er en fremgang på fem procent, oplyser selskabet.

Overskuddet før skat blev to milliarder kroner, hvilket er en fordobling i forhold til sidste år.

Bestseller ejes 100 procent af stifterfamilien Holch Povlsen. Anders Holch Povlsen regner med at levere et resultat på niveau med 2015/2016 i det næste årsregnskab.

Selskabet har cirka 15.000 ansatte, heraf 3300 i Danmark. Og det driver 2700 forretninger, hvoraf de 300 ligger i Danmark.

Blandt Bestsellers tøjmærker er Jack & Jones, Only, Vero Moda og børnetøjet Name It.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Mand klemt fast mellem bygninger:...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx