Af Ritzau - 06/04-17 15:03

Skift tv-pakke og spar tusindvis af kronerSkift tv-pakke og spar tusindvis af kroner

Ved at gennemgå dine behov kan du spare mange penge om året ved at skifte tv-pakken ud med en billigere. Se listen over de billigste og dyreste abonnementer.

storybild

Der er over 6000 kroner til forskel på den billigste og dyreste store tv-pakke. I den billigste store er der 47 kanaler, og i den dyreste er der 68 kanaler. (Billede: Free)

Når du zapper gennem kanalerne på dit tv, så er der helt sikkert nogle, du aldrig har set. Skærer du dem væk, så kan din tv-regning faktisk blive flere tusinde kroner billigere næste år.

- Alle produkter, hvor man betaler løbende til et abonnement eller lignende, er der som regel noget at spare, lyder det fra Ilyas Dogru, der er politisk rådgiver hos Forbrugerrådet Tænk.

Og han har ret - faktisk kan du spare op mod 6000 kroner ved at skifte din store tv-pakke ud med en anden på markedet. Det viser en ny analyse fra Samlino, der har kigget på danske tv-pakker.

Kigger man på de store tv-pakker med over 40 kanaler, er den billigste pakke fra Telia til lige knap 4000 kroner det første år - og der er altså langt op til den dyreste pakke fra YouSee på godt 10.000 kroner. Men det er de færreste, der har behov for så stor en pakke.

- Nogle betaler for nogle kanaler, de slet ikke bruger. Hvis du eksempelvis har 40 kanaler, hvor mange af dem ser du så?, spørger Ilyas Dogru.

Han råder dig derfor til at have en blok tæt ved tv-bordet og skrive ned, hvilke kanaler du rent faktisk ser i løbet af en uge. Herefter har du et overblik over, hvilke kanaler du har brug for - og hvilke du kan undvære.

Herefter kan du indsamle tilbud fra de forskellige udbydere, og eventuelt bruge det til at presse din nuværende udbyder.

- Hvis de ikke vil matche tilbuddet, må du skifte. Du har jo ikke nødvendigvis et livslangt forhold til din tv-udbyder, siger Ilyas Dogru.

Et andet alternativ, hvis du kan undvære det store udbud, er at holde sig til de gratis kanaler fra DR. Her kan man eventuelt supplere med streamingtjenester, adgang til TV2 eller andre enkelte kanaler.

Hvis du helt selv vil samle en tv-pakke, så er det lige nu kun hos Boxer og Stofa, at du selv kan bestemme kanalerne. Hos Forbrugerrådet Tænk kæmper de for at få indført frit tv-valg, så det er muligt hos alle udbydere.

FAKTA: Så meget kan du spare på tv-pakker

- Prisforskellen på den lille tv-pakke (op til 20 kanaler) er 3219 kroner det første år alt efter valgt af udbyder. Telia 4ONE er billigst, mens Boxer Flex8 er dyrest.

- Prisforskellen på den mellem tv-pakke (mellem 21 og 40 kanaler) er 3820 kroner det første år alt efter valgt af udbyder. Stofa Pakke 1 er billigst, mens YouSee Tv Lille er dyrest - her medfølger dog bredbånd.

- Prisforskellen på den store tv-pakke (over 40 kanaler) er 6098 kroner det første år alt efter valgt af udbyder. Telia 4ALL er billigst, mens YouSee Tv Viasat Stor er dyrest - her medfølger dog bredbånd.

- De otte mest populære betalte kanaler er TV2, TV2 News, TV2 Charlie, TV2 Zulu, 3 Viasat, 3+, 3 PULS og Kanal 5. Af de omtalte pakker er det kun Boxer Flex8 og YouSee Tv Viasat Stor, der tilbyder alle otte.

Kilde: Analyse fra Samlino.dk

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Australsk bonde straffet med...
bt.dk
Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Frygtet sygdom på fremmarch i Europa:...
bt.dk
Prins Henriks nevø afslører private...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx