Af Mathias Tuxen - 04/05-17 22:20

Kendt dansk konditorkæde har ikke betalt skat i halvandet årKendt dansk konditorkæde har ikke betalt skat i halvandet år

Flere danske virksomheder skylder samlet 28,9 milliarder kroner til Staten.

storybild

Den kendte konditorkæde, Taffelbay, er blandt de virksomheder, som ikke har betalt skat i halvandet år og har derfor nu opbygget en gæld på 7,1 millioner til Skat.

Det skriver TV2.

»Som vi ser det, er der rigtig meget, der tyder på, at Taffelbay har udnyttet, at Skat ikke har haft en effektiv inddrivelse,« siger Boris K. Frederiksen fra Kammeradvokaten, som er kurator i Taffelbays konkursbo til TV2.

På trods af konditorkædens store gæld har den stadig filialer på både Strandvejen i Hellerup og ved Nørreport Station i København. Boris K. Frederiksen fortæller, at Taffelbay ikke er det eneste firma, der udnytter, at skattevæsenet har problemer med at inddrive penge. I hans arbejde ser han et mønster i sager, hvor virksomheder konsekvent undlader at betale deres skat og gæld.

Tirsdag får vi 17,1 milliarder kroner tilbage i skat
Tirsdag får vi 17,1 milliarder kroner tilbage i skat

Taffelbays advokat, Michael Egholm, forklarer dog, at Taffelbay løbende har betalt af på sin skattegæld i de måneder, hvor kæden ikke har betalt skat.

Den måde, Taffelbay har formået at videreføre driften af virksomheden trods stor gæld, er simpel. Kort før konditorkæden blev erklæret konkurs solgte ejerne Hans og Annette Kromann alle aktiverne til et andet selskab, som Annette Kromann ejer ved siden af.

Selvom det ikke er ulovligt at sælge til sig selv, blev det ifølge Boris K. Frederiksen gjort til langt under markedspris, hvilket ikke efterlod mange penge til at betale den 7,1 million store skattegæld i det gamle selskab. På den måde kunne ejerne overføre ansatte, butiksinventar og varelager uden at medbringe gælden fra det gamle selskab.

SKAT ude med riven: Mindst 500 Uber-chauffører har ikke betalt skat
SKAT ude med riven: Mindst 500 Uber-chauffører har ikke betalt skat

TV2 oplyser, at tv-stationen forgæves har forsøgt at indhente en kommentar fra Hans og Anette Kromann. I en mail til TV2 skriver parrets advokat, Michael Egholm, følgende.

»De har haft en – har det efterfølgende vist sig – urealistisk forestilling om, at de var i stand til at vende den økonomiske udvikling i selskabet,« skriver han. Derudover påpeger han, at anklagerne om at aktiverne blev solgt for billigt fra en virksomhed til den anden er udokumenteret.

I sidste ende er det Skifteretten og SKAT, som beslutter, om de vil indlede en sag.

LÆS OGSÅ: Mandag falder statens skattedom over danskerne

LÆS OGSÅ: Skats lyntjek af boligejere vil give flere tvangsauktioner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klub vil have flere på...
bt.dk
Politiet advarer bilister i landsdel:...
bt.dk
Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Verdens ældste er død som 117-årig på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx