Af - 20/07-16 06:52; Opdateret: 20/07-16 20:55

Troede du, at du kunne vinde Pokémon-udstyr? Her er tegnene på, at konkurrencen er falskTroede du, at du kunne vinde Pokémon-udstyr? Her er tegnene på, at konkurrencen er falsk

Like, del og kommenter. Sådan lokker en konkurrence på Facebook, hvor folk tror, de kan vinde Pokémon-udstyr. Men konkurrencen er efter alt at dømme falsk.

Bildstrecke im Grossformat »
Her ses konkurrencen, der netop nu er aktiv på Facebook. Klik videre for at læse om nogle af de falske konkurrencer, der i løbet af de sidste halve år har floreret på Facebook. Mere end 28.000 har på tre dage kommenteret opslaget, 24.000 har liket det, og opslaget kan bryste sig af 24.775 delinger. Deltagerne tror, at de kan vinde et 50 tommers tv fra Samsung. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket. Ifølge opslaget kan man vinde 20 minutter i Illum, København, hvor man kan tage alt det, man vil. 5.000 danskere var hoppet på konkurrencen, men den var falsk. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket. .. Sådan lokkede en falsk konkurrence danskerne til at like, dele og kommentere. De fik 25.000 til at hoppe i fælden. Det skrev metroxpress en artikel om, som du kan læse ved at klikke på linket. Metroxpress skrev for nyligt om, at du kunne få et lækkert og dyrt produkt fra en af Fonas konkursforretninger. Men Fona er hverken gået konkurs, og konkurrencen var ikke ægte, lød svaret fra Fona til metroxpress. Læs hele artiklen ved at trykke på linket. Sådan lød præmien på en konkurrence, som forleden fyldte på Facebook. Mere end 35.000 danskere deltog i konkurrencen - eller de troede, de deltog, for konkurrencen viste sig at være falsk. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder. Christian Itzchaky Larsen påstod i et opslag på Facebook, at han ville give to Justin Bieber koncertbilletter ud gratis. Det fik Facebook-brugere til at gå amok. Og da Christian Itzchaky Larsen eftefølgende snød dem ved at skrive til hver enkelt, at de havde fundet, gik de endnu mere amok. Hele 'snydeforløbet' blev dokumenteret i en video, som Christian Itzchaky Larsen har lavet. Se den ved at trykke på linket. I januar gik dette opslag på Facebook helt amok. Jacob Riis skrev, at han havde en Macbook Air-computer til overs, som han ville give væk. Opslaget fik over 33.000 likes, 37.000 kommentarer, og blev delt mere end 4.500 gange. Konkurrencen viste sig dog at være falsk. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder. .. som viste sig at være falsk. Konkurrencen gik amok på Facebook i påsken, hvor mere end 45.000 danskere likede, delte og synes godt om konkurrencens opslag. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder.

Klik dig gennem billedgalleriet og få eksempler på nyere konkurrencer på Facebook, der viste sig at være falske - og som mange danskere hoppede på.

De er på alles læber for tiden. Pokémon. Spillet Pokémon Go blev i lørdags tilgængeligt i Danmark, og sidenhen er Danmark gået helt amok i Pokémon.

Men selvom begejstringen er stor, skal man stadig holde hovedet koldt. For meget kunne tyde på, at nogle prøver at udnytte Pokémon-bølgen: I går blev en konkurrence, hvor man kunne vinde Pokémon-udstyr, lagt på Facebook.

Interesserer du dig for at læse om falske konkurrencer, så like MX Penge på Facebook.

For at deltage i konkurrencen skal man like, dele og kommentere, og der er tilsyneladende en del, der er hoppet i fælden. 2.ooo har liket opslaget, 14.000 har delt det, mens over 2.000 har kommenteret opslaget.

Men meget tyder på, at konkurrencen er falsk. Det vurderet IT-firmaet anytech365, der tidligere har hjulpet metroxpress med at udpege falske konkurrencer på Facebook.

24.000 danskere er faldet for denne falske konkurrence
24.000 danskere er faldet for denne falske konkurrence

Er du også hoppet på denne konkurrence på Facebook?
Er du også hoppet på denne konkurrence på Facebook?

Her er tegnene på, at konkurrencen er falsk.


Facebook-siden hedder "Pokermon Go Danmark". Pokémon er stavet forkert. Det er i sig selv ikke særlig troværdigt.


For at deltage i konkurrencen skal du blandt andet dele opslaget. Det er forbudt at kræve det af deltagerne.

25.000 danskere er hoppet på disse to falske konkurrencer
25.000 danskere er hoppet på disse to falske konkurrencer


denne hjemmeside, der hjælper med at vurdere, om Facebook-sider er troværdige, scorer Facebook-siden "Pokermon Go Danmark" bundkarakter. Ud af 100 mulige point får siden fire, og det skyldes flere ting:

Siden har ikke særlig mange opslag, den indeholder kun fem billeder, og der er få, der synes godt om siden. Når selve Facebook-siden virker så utroværdig, må dens opslag og dermed også konkurrencen være falsk.

Tusindvis af danskere er hoppet på denne falske konkurrence på Facebook
Tusindvis af danskere er hoppet på denne falske konkurrence på Facebook


Konkurrencen er postet på en side, som ikke er valideret af Facebook. Er en side godkendt af Facebook, har den et lille blåt "v" efter Facebook-navnet.

Men her kan man også nemt blive snydt, for nogle af de nyere konkurrencer er begyndt at kopiere 'v'et' ind på deres profilbillede. Men hvis siden er vurderet troværdig af Facebook, skal v'et altså være placeret i højre side - efter Facebook-sidens navn. Ikke på coverbilledet.

Denne konkurrence er langt fra den eneste, der i de seneste dage har floreret på Facebook. Så sent som i går, mandag 18. juli, skrev metroxpress om, at fire andre konkurrencer i løbet af weekenden og i går bildte danskerne ind, at de kunne vinde store præmier.

Åh nej - er 45.000 danskere faldet for endnu en fup-konkurrence?
Åh nej - er 45.000 danskere faldet for endnu en fup-konkurrence?

TV: Snød tusindvis af danske Bieber-fans: Derfor gjorde jeg det
TV: Snød tusindvis af danske Bieber-fans: Derfor gjorde jeg det

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx