11/09-13 16:19

iPhones billige lillesøster får lunken modtagelseiPhones billige lillesøster får lunken modtagelse

Apples forsøg på at lave en billig smartphone-sællert får modvind blandt iagttagere og investorer.

storybild

Den nye billige Iphone får en lunken modtagelse (Billede: Polfoto)

Apples lancering af to nye smartphones er langt fra blevet den fest, som it-kæmpen formentlig havde håbet på.

Både investorer og analytikere er skeptiske over for de nye iPhones, og særligt den ny og billigere 5C-model mødes med tvivlende miner. Tirsdagens lancering bød også på en iPhone 5S, der er en opgraderet version af iPhone 5.

Analytikere fra storbanken Credit Suisse har reageret ved at anbefale sine kunder at sælge ud af deres Apple-aktier. Banken beskriver iPhone 5C som en "mangefarvet iPhone 5 af plastik".

Modellen er en billigere telefon, men ikke så billig, at den vil kunne konkurrere med HTC's og Samsungs billige telefoner, mener Credit Suisse.

Den billigste version af iPhone 5C har en størrelse på 16 gigabyte og koster 99 dollar, mens den dobbelte størrelse på 32 gigabyte vil koste 199 dollar. Begge er priser i USA og kræver abonnement.

- Vi er generelt skuffede over Apples beslutning om at fortsætte med at være en premium-telefon-aktør, hvilket fortsætter med at åbne op for konkurrence og dæmper væksten, mener Credit Suisse.

Også Bank of America tvivler på Apples nybrud.

Finansmarkedets vurdering af de nye telefoner er til at tage at føle på. Tirsdag faldt Apple-aktien 2,3 procent på børsen, og onsdag fortsætter aktien sit dyk. En halv time efter åbningen på Wall Street taber selskabet således fem procent i værdi.

Også Apples mindre kinesiske leverandører har fået klø efter lanceringen af de nye iPhones.

Ifølge avisen Wall Street Journal faldt aktierne i batteriproducenten Shenzhen Desay, hovedtelefonsproducenten Goertek og elektronikproducenten Suzhou alle 10 procent. Det er grænsen for, hvor meget kinesiske aktier kan flytte sig på en enkelt dag.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tjener millioner på danskernes...
bt.dk
Her er hundehvalpe mest nuttede
bt.dk
Endelig! Legendarisk trick afsløret...
bt.dk
Kvinde fundet død i rækkehus
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx