Af - 08/09-16 14:36; Opdateret: 10/09-16 14:46

Snart kan du købe fødevarer med hamp i supermarkedetSnart kan du købe fødevarer med hamp i supermarkedet

Møllerup Gods, der producerer fødevarer med hamp i, er ved at lukke en aftale med en større dagligevarekæde i Dannmark.

Bildstrecke im Grossformat »

Henrik Rendbøll, Anne Sophie Gamborg og Stig Gamborg er tæt på at lande en aftale med en detailkæde om at sælge deres fødevareserie med hamp.

Mange kender hamp som en hashplante, der får folk i godt humør. Men snart vil hamp måske blive kendt som en ny ingrediens i dine fødevarer.

Der er nemlig en chance for, at spegepølse, humus, øl, mel og sennep fra dit lokale supermarked snart vil indeholde hamp.

Det sker, fordi Møllerup Gods, der siden påske har brugt hamp i deres fødevareprodukter, er ved at lande en aftale med en større dagligvarekæde i Dannmark.

Vil du opdateres med artikler om virksomhedsdrift, forbrug og iværksætteri, så like MX Penge på Facebook.

Godset har i længere tid beskæftiget sig med hamp, da de bruger fibrene i hampstængerne til at producere isoleringsmåtter og opslagstavler.

- Sidste år gik vi i gang med at undersøge, om vi kunne bruge plantens frø og olie til noget, og der gik det op for os, hvor sund planten egentlig er. Vi blev enige om at indkorporere hampen i vores fødevareprodukter, siger Henrik Rendbøll, direktør på godset til metroxpress.

Lukas Graham blander sig i hash-debatten
Lukas Graham blander sig i hash-debatten

Men det er ikke sådan, at du skal frygte at blive skæv, fordi du har spist en skive spegepølse fra Møllerup Gods. Den plante, som godset dyrker, er industrihamp, som indeholder mindre end 0,2 procent af stoffet THC (Tetrahydrocannabinol). THC er det euforiserende stof i planten.

Ifølge Henrik Rendbøll skal man spise 750 kilo af godsets hamp, før man opnår en euforiserende virkning. Men det er der ikke ret mange, der ved.

Når folk hører om vores produkter, siger de "Uha, hvad er nu det? Bliver jeg høj og skæv af det?", men så prøver vi at informere om, at vi arbejder med industrihamp, og vi overholder selvfølgelig reglerne på området.
Det siger Henrik Rendbøll.

Talsmand: Der bliver stadig solgt hash på Christiania
Talsmand: Der bliver stadig solgt hash på Christiania

Den lille smule THC, der er i industrihampplanten, har Møllerup Gods dog endnu ikke puttet i deres produkter.

- THC'en sidder i bladene, og dem har vi endnu ikke anvendt i produktionen. Det skyldes, at vi skal finde en måde at få bladene tørret på, når vi høster, så de undgår at rådne, forklarer Henrik Rendbøll.

Lovlig hash? I USA bygger de skoler for cannabis-penge
Lovlig hash? I USA bygger de skoler for cannabis-penge

Men det er langt fra alle, der forstår, at der er forskel på hampplanter, og at Møllerup Gods' hampplanter indeholder minimale mængder THC.

- Forleden var der nogle, som var 'brudt ind' for at få fingre i vores hampplanter. Heldigt for dem nåede politiet at fange dem. Tænk nu, hvis de havde solgt bladene videre til rockere, griner Henrik Rendbøll.

Hampprodukterne er allerede blevet så stor en succes, at godset har allieret sig med andre landmænd, der kan dyrke hamp. Møllerup Gods råder selv over 70 hektarer med hampplanterne, mens de henter 230 'hamphektarer' udefra.

Godset er ude og finde flere samarbejdspartnere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx