Af Anders Malling Beck - 18/12-15 13:21

Her kan du få penge for din CD-samlingHer kan du få penge for din CD-samling

Der er ingen grund til at smide dine CD'er ud, selv om du måske ikke længere hører dem. De er med stor sandsynlighed noget værd for andre.

storybild

Har du en stor cd-samling? Så kan du tjene en del penge på at sælge den. (Billede: Polfoto)

Det er ikke en verdensnyhed, at der bliver solgt færre CD'er i dag, end der gjorde for 20 år siden. Det er efterhånden beskedent med kunstnere, der udkommer på lasermediet, der var så udbredt i 90'erne. Men rygterne om CD'ens død er stærkt overdrevne, hvis man spørger dem, der til dagligt køber og sælger de brugte skiver.

- Vi sælger rigtigt mange CD'er hver eneste dag. Både her i butikken, men i endnu højere grad over nettet til købere i hele verden, lyder det fra Jesper Hansen, der er medejer af specialbutikken Sound Station i København.

Ny børneapp genopliver ghettoblaster og lydbånd
Ny børneapp genopliver ghettoblaster og lydbånd

- Der er masser af mennesker, som helt konsekvent vil have fysiske medier, som man kan tage og føle på. Vi har også kunder, som skiller sig af med alle deres CD'er, men som så kommer tilbage og køber dem igen. De fysiske medier er altså ikke på vej væk, understreger Jesper Hansen.

Der findes mange samlere, der foretrækker det runde medie på 12 centimeter i diameter, også fordi mange musikelskere mener, at lyden er bedre end på de ellers så populære streamingtjenester. Du skal ikke forvente at kunne sælge alle dine gamle yndlings-CD'er for de samme 149 kroner, du betalte i nypris dengang i pladebutikken. Men du kan stadig tjene en pæn skilling, afhængigt af hvor stor din samling er.

TV: Har Kato styr på priserne i Netto?
TV: Har Kato styr på priserne i Netto?

- Folk skal bare komme herind med alle deres CD'er, så lover vi at tage imod hele samlingen og komme med en samlet pris. I snit får man nok kun 1-15 kroner per CD, med mindre der er noget sjældent imellem, lyder det fra Uffe Vestergaard, der er ejer af pladebutikken Accord, som ligeledes har hjemme i København.

- Det vigtigste er, at CD'erne ikke har for mange ridser og skrammer, så skal vi nok købe dem. Vi tager imod alle genrer, lige fra rock, pop, jazz og underholdning, så vi er i princippet interesseret i alting. Der er eksempelvis altid et stort publikum til klassisk musik, hvor der ikke kommer så mange nyheder i omløb, forklarer Uffe Vestergaard.

Cd'en er døende: 88 procent af musiksalget er digitalt
Cd'en er døende: 88 procent af musiksalget er digitalt

Hvis du allerede har besluttet dig for, at du ikke selv får glæde af dine CD'er, så er der i hvert fald ingen grund til at køre dem på genbrugsstationen.

- Sæt dine CD'er på loftet i et halvt år, så du kan tænke grundigt over beslutningen. Og hvis du stadig er sikker på, at du er helt færdig med din samling, så kom ned i butikken med den. Det er i hvert fald for dumt bare at smide dem ud, lyder anbefalingen fra Jesper Hansen fra Sound Station.


LÆS OGSÅ: Mystisk kvinde smider Apple-computer til halvanden million til genbrug

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Bokselegendens rørende bisættelse:...
bt.dk
Retssagen minut for minut: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx