Af - 14/03-14 14:44

Hylder Burger Kings ansatte: Betaler mere i skat end hele virksomhedenHylder Burger Kings ansatte: Betaler mere i skat end hele virksomheden

Ansatte på Burger King fik sig en overraskelse, et diplom og en stor tak fra SF's ungdom, fordi de bidrager til velfærden ved at betale skat. Det gør Burger King ikke

storybild

Burger King er en af de mange, store multinationale selskaber, der ikke btaler en krone i skat. Derfor besluttede SF's ungdom at uddele diplomer og tak til de ansatte i en Burger King i Roskilde. En del af en større aktion der skal rette fokus mod de selskaber, der undgår at betale skat (Billede: Facebook/Carl Valentin)

I går var ikke en helt almindelig dag for de ansatte på Burger King i Roskilde. De modtog et diplom og en kæmpe tak fra SF's ungdomsparti for at betale noget så almindeligt som skat. Det betyder nemlig, at en enkelt ansat betaler mere i skat, end hele virksomheden, der ikke betaler en rød reje.

Burger King vinder DM i burgerbedrag
Burger King vinder DM i burgerbedrag

Landsformand i SFU, Carl Valentin mener, at det er mellem 7-14 milliarder kroner den danske statskasse går glip af, fordi selskaberne formår at omgå skattereglerne, ved at befinde sig i en form for skattely:

- Vi laver den her aktion fordi vi synes det er helt forkert, at borgerne i Danmark bidrager til velfærden ved at betale skat, og så er der de her selskaber som for eksempel Burger King og Q8, der bidrager med et stort fedt nul. Jeg har stadig ikke fundet nogen forklaring på hvorfor de ikke betaler skat, men jeg synes det virker meget mistænkeligt, lyder det fra landsformanden.

Så meget bliver du snydt af Burger King
Så meget bliver du snydt af Burger King

Grunden til SFU's hyldest til de ansatte er, at Burger King, der er en af de mange, store multinationale selskaber, der ikke betaler en krone i skat, ikke skal slippe udenom at bidrage til velfærden. Derfor vil SFU sætte fokus på de mange firmaer, der slipper for at betale selskabsskat, og det gør de ved at uddele diplomer og tak til de ansatte.

Så meget snyder fast food-reklamerne
Så meget snyder fast food-reklamerne

Carl Valentin mener, at det gør en forskel at sætte fokus på de mange multinationale selskabers undvigen fra skattesystemet:

- Jeg tror helt klart godt det kan lykkes at ændre det her, hvis vi får folk gjort opmærksomme på problemet. Der er blandt andet et eksempel fra England, hvor et massivt fokus på problemet, endte med at presse Starbucks til at begynde at betale selskabsskat.

Burger King vil lægge fritter i din burger
Burger King vil lægge fritter i din burger

De ansatte på Burger King i Roskilde, der modtog diplomet, blev rigtig glade, da de fik besøg af SFU, og de var enige i med SFU i, at det er foruroligende, at Burger King og mange andre store multinationale selskaber ikke betaler selskabsskat.

Metroxpress har forsøgt at få en kommentar fra Burger King, men det har ikke været muligt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx