Af - 02/07-14 18:24

Nu kommer der elbiler på motorvejene: Frygt for højere priserNu kommer der elbiler på motorvejene: Frygt for højere priser

Inden årsskiftet kommer der 13 nye el-billadere ved danske motorveje. FDM frygter forhøjede priser for kunderne.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Nu kan Danmarks få elbilejere, der hidtil har måttet holde sig nær bopælen, da elbiler ikke kører langt på en opladning, dreje ind på motorvejstilkørslerne og træde speederen i bund.

Det skyldes, at der nu kommer 13 nye ladestationer langs motorvejene - 12 mellem København og Aarhus og én ved Farøbroerne.

Eurovision-elbiler blev ladet op med dieselolie
Eurovision-elbiler blev ladet op med dieselolie

Det er danske E.ON, der har vundet Vejdirektoratets udbud, og som har forpligtet sig til at etablere ladestanderne inden 1. januar 2015.

FDM er tilfredse med, at der kommer ladestandere ved motorvejene men kritiserer samtidig, at E.ON nu sidder på samtlige.

- Vi er bekymrede for, at der kan komme monopoltilstande fra starten. Det er aldrig godt, at der kun er en leverandør, siger afdelingschef hos FDM, Torben Lund Kusk, der frygter højere priser.

Selvlysende veje kan blive en realitet i Danmark
Selvlysende veje kan blive en realitet i Danmark

Skal være abonnent
Bekymringen for at E.ON med den nye kontrakt i hånden kan skrue priserne op for elbilkunderne skyldes ikke mindst, at en elbilejer er tvunget til at abonnere på E.ONs tjenester, hvis de vil benytte ladestanderne. Man kan nemlig ikke betale på stedet, som ejere af benzin- og dieselbiler er vant til.

770 standere solgt: Så kan el-bilerne igen tankes op
770 standere solgt: Så kan el-bilerne igen tankes op

- Man skal have et abonnementskort, så hvis man er kunde hos en konkurrent, har man et problem. Man bliver tvunget ud i at blive kunde hos E.ON, siger Torben Lund Kudsk

Ifølge Danmarks Statistik kørte der i marts 2014 1536 elbiler rundt i Danmark.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx