Af - 18/12-15 10:08; Opdateret: 18/12-15 12:33

Tjek din ulykkesforsikring - før du tænder nytårsrakettenTjek din ulykkesforsikring - før du tænder nytårsraketten

Nytåret nærmer sig - og det samme gør fyrværkeriulykkerne. Der er mange penge at spare med den billigste ulykkesforsikring.

storybild

Det kan koste dyrt i mere end en forstand at skyde nytåret ind i fuldskab. En vildfaren raket kan koste synet, og skyldes skaden fuldskab, dækker ulykkesforsikringen ikke varige mén. (Billede: polfoto/arkiv)

Ulykkesforsikringen er næppe det første, man tænker på i det øjeblik, raketten eksploderer lige op i ansigtet på én nytårsaften. Netop derfor kan det være en god ide at undersøge, om man overhovedet har tegnet en ulykkesforsikring – og om man betaler den rigtige pris – før uheldet e rude.

Hvis man er 25 år og studerende, kan man eksempelvis spare knap 1.000 kroner om året med den billigste ulykkesforsikring frem for den dyreste, viser en undersøgelse fra prissammenligningstjenesten Samlino.dk.

Børn køber og sælger ulovligt fyrværkeri over sociale medier
Børn køber og sælger ulovligt fyrværkeri over sociale medier

Hos Bauta of Lærerstandens Brandforsikring kan studerende tegne en ulykkesforsikring med en forsikringssum på en million kroner for varigt mén og 100.00 kroner ved død for 670 kroner om året. Hos Tryg er prisen 1.603,80 kroner, og her udbetales kun 50.000 kroner ved død.

Fyrværkeri generer mange københavnere og deres kæledyr
Fyrværkeri generer mange københavnere og deres kæledyr

- Statistikken viser, at selv om du følger reglerne og kun bruger lovligt fyrværkeri, er der stadig en risiko, siger direktør i Samlino.dk, Kristina Pitzner-Jørgense, med henvisning til, at blot 13 procent af fyrværkeriulykkerne er forårsaget af ulovligt fyrværkeri.

Kuglebombe sprang i hånden på Mark: - Jeg tænkte kun på, om jeg havde mine fingre
Kuglebombe sprang i hånden på Mark: - Jeg tænkte kun på, om jeg havde mine fingre

For et 41-årigt postbud fra Aalborg, der ønsker en dækning på 1,5 millioner for varigt mén og en halv million kroner ved død, er Købstædernes Forsikring med en pris på 1.759,50 billigst, mens GF Forsikring med en pris på 3.297 kroner er dyrest; begge inklusive samlerabat.

Sidste nytår registrerede sygehusene 338 fyrværkeriulykker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx