Af - 18/08-16 12:02; Opdateret: 18/08-16 12:36

Dansk milliardær vil opføre indhegnet boligområdeDansk milliardær vil opføre indhegnet boligområde

Patruljerende vagter skal holde uvedkommende væk fra nyt sikret boligområde syd for København. Livsstilsekspert har svært ved at se, hvem de sikrede boliger skal henvende sig til.

storybild

Den danske milliardær René Sindlev investerer 700 millioner kroner i at opføre vagt- og bomsikret boligområde syd for København. (Billede: scanpix/arkiv)

Fænomenet er velkendt fra de dyre boligområder i USA, der huser filmstjerner og velhavere. Nu vil den danske milliardær Réne Sindlev, som er blevet hovedrig på Pandora-smykker, skabe et indhegnet boligområder med én kontrolleret indgang med bom og vagter, der patruljerer fast i området. Det skriver Børsen.

René Sindlev vil investere 700 millioner kroner i et område i Solrød, hvor planen er at opføre 164 lejligheder og 82 rækkehuse med pris på omkring 3,4 millioner kroner stykket.

Kasi-Jesper starter priskrig på smykker: Sådan dumper jeg prisen
Kasi-Jesper starter priskrig på smykker: Sådan dumper jeg prisen

- Jeg kan godt lide tanken om gated communities med hegn og vagter, som de har i USA, siger René Sindlev, der selv bor i et sikret område i Miami iFlorida.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

Lokalplanen i Solrød giver imidlertid ikke mulighed for at indhegne boligområdet med for eksempel trådhegn eller en mur. I stedet er det planen at holde uvedkommende ude med et hegn af tæt beplantning af buske, træer samt naturligt forekommende barrierer samt vagter.

René Sindlev forventer, at samtlige 246 boliger i området, der bærer navnet ’Trylleskov Strand’, er opført og solgt inden for to år.

Området 'Trylleskov Strand' ligger ved Køge Bugt. Foto: Solrød Kommune, lokalplan

Livsstilsekspert Henrik Byager er skeptisk. Han peger på, at sikrede områder med vagter strider mod den danske folkesjæl og den udbredte tillids- og tryghedskultur i Danmark.

19-årige Robert gik fra McDonalds til millionær
19-årige Robert gik fra McDonalds til millionær

- Vi har i forvejen rigmandsghettoer i Danmark. Man skal jo kun køre 10-15 minutter fra Nørrebro for at komme til Gentofte eller Frederiksberg, så jeg har svært ved at se behovet for et indhegnet boligområde. Folk, der bor i områder som Gentofte, føler sig trygge, og vi har slet ikke de samme skel mellem folk herhjemme, som skaber utryghed i USA, siger han.

Samtidig hæfter han sig ved, at boligerne med en pris på 3,4 millioner kroner næppe vil være attraktive nok for rige danskere.

Lukas Graham: Det er ikke sjovt at være rig alene
Lukas Graham: Det er ikke sjovt at være rig alene

- Men måske vil området kunne tiltrække folk fra lokalområdet, der længes efter mere tryghed end de kan få i områder som Solrød Strand. Jeg vil ikke afvise, at det kan lykkes at skabe en enklave ligesindede, men der er tale om mange boliger, og et projekt ,som stritter mod vores normale opfattelse af Danmark som et åbent og trygt samfund, så jeg vil tillade mig at være skeptisk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx