Af - 03/02-14 11:22; Opdateret: 03/02-14 16:26

Bilforhandlere får bøder for upræcise lånetilbudBilforhandlere får bøder for upræcise lånetilbud

Tre bilforhandlere skal nu betale bøder for 20.000 kroner efter de fik bragt avisannoncer uden alle kreditoplysninger. Forbrugerombudsmanden politianmeldte bilforhandlerne i maj

storybild

Det var denne SEAT Mii, der indgik i avisannoncerne med mangelfulde kreditoplysninger, der førte til forbrugerombudsmanden politianmeldelse af flere bilforhandlere (Billede: Polfoto)

»Årets bil 2013. Olé og Danke!«, »Fast rente 3,75%«

Sådan lyder det i en avisannonce, et dagblad bragte to gange i november 2012 for bilen SEAT Mii. Det var fire nordjyske bilforhandlere der reklamerede med, at forbrugerne kunne optage et lån med en fast rente på 3,75 procent, hvis de ønskede at købe bilen.

Bank får bøde på halv million kroner
Bank får bøde på halv million kroner

Men den gik ikke for bilforhandlerne, der ikke havde sørget for at annoncerne indeholdte de kreditoplysninger, som forbrugerne skal have ved kredit- og lånetilbud. Her skal man for eksempel have oplyst de årlige omkostninger i procent, det samlede kreditbeløb, og hvad forbrugerne samlet skal betale tilbage.

Bank får bøde på halv million kroner
Bank får bøde på halv million kroner

Derfor har bilforhandlerne nu modtaget bøder på 20.000 kroner hver på baggrund af en politianmeldelse fra forbrugerombudsmanden, der vurderede at bilforhandlerne, ved at undgå at give forbrugerne de lovpligtige kreditoplysninger, havde overtrådt markedsføringlovens bestemmelser om kreditaftaler.

Dansk netgigant politianmeldt for spam
Dansk netgigant politianmeldt for spam

Det var tilbage i maj 2013, at forbrugerombudsmanden politianmeldte tre af bilforhandlerne som er SEAT Aalborg, Auto-Centrum Hadsund A/S og Dalsgaard Biler A/S. Den fjerde forhandler var på daværende tidspunkt gået konkurs.

Ulovligt: Fitnessdk kræver gebyr, når du melder dig ud
Ulovligt: Fitnessdk kræver gebyr, når du melder dig ud

Forbrugerombudsmand Henrik Øe siger:

- Det er vigtigt, at forbrugerne får alle de lovbestemte oplysninger, når de tilbydes et lån. Ofte vil lånet have stor betydning for den enkeltes privatøkonomi, og så er det ikke nok kun at oplyse renten, som autoforhandlerne har gjort.

Tilbuds-fusk koster firma 35.000 kroner
Tilbuds-fusk koster firma 35.000 kroner

Bilforhandlerne har erkendt, at det var en fejl og modtager nu bøder svarende til det dobbelte af markedsføringsomkostningerne for annoncerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere satser stort: Vil gøre...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Farvel og tak: 24.000 danskere...
bt.dk
NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx