Af - 17/02-14 08:23; Opdateret: 17/02-14 08:36

Vold i Post Danmark: Ignoreret af ledelsenVold i Post Danmark: Ignoreret af ledelsen

En voldsepisode på Københavns Postcenter, hvor en medarbejder tog kvælertag på en kollega, blev ignoreret af ledelse og tillidsmand.

storybild

Københavns Postcenter har været præget af dårligt arbejdsmiljø, og nu viser det sig, at der også har fundet vold sted. (Billede: BIDSTRUP STINE)

Det har tidligere været fremme, at Københavns Postcenter, der hører under Post Danmark, har været præget af chikane, ydmygelser og psykisk dårligt arbejdsmiljø. Blandt andet blev medarbejdere udsat for en såkaldt stopurs-test.

Nu viser det sig, at der også har været problemer med vold på arbejdspladsen, afslører Avisen.dk.

Voldsepisoden, hvor en ansat tog kvælertag på en kollega, blev internt registeret på arbejdspladsen, viser et referat fra en tjenstlig samtale.

Fyringsrunde: Testede post-ansatte med stopur
Fyringsrunde: Testede post-ansatte med stopur

Men ledelsen ved Københavns Postcenter valgte at ignorere hændelsen, hverken blev meldt til Arbejdstilsynet eller Politiet.

- Jeg anmeldte aldrig episoden nogen steder, selvom mine kolleger sagde, at jeg skulle. Min tillidsmand sagde, at det kunne få store konsekvenser for mig, hvis jeg anmeldte det, fortæller Brian Larsen, der nu står frem med sin historie over for Avisen.dk.

I december 2011 blev han udsat for et overfald, hvor en kollega tog kvælertag på ham. Gerningsmanden har selv indrømmet det i referatet fra samtalen med tillidsmanden.

Tusindvis af breve forsvinder i posten
Tusindvis af breve forsvinder i posten

En anden kollega, Peter Møller, der var vidne til Brian Larsens samtale med tillidsmanden, bekræfter, at Brian blev kraftigt opfordret til at droppe sagen.

- Tillidsrepræsentanten sagde, at hvis Brian meldte det, ville de begge blive fyret, siger Peter Møller.

Hverken tillidsmanden eller ledelsen ved Københavns Postcenter har ønsket at udtale sig om episoden, men Post Danmark udtaler til Avisen.dk, at man generelt ser alvorligt på sager om vold og trusler:

- Som udgangspunkt er vold og trusler en alvorlig sag, som vil medføre sanktioner over for medarbejderen. Men om det fører til en bortvisning eller ej, vil altid komme an på den konkrete sag, og kan afhænge af mange faktorer, siger HR-chef i Post Danmark, Hans Erik Nielsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Her er DRs nye underholdningsprogram:...
bt.dk
Lego-familie har tabt gigantbeløb
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx