Af - 15/01-14 07:00

Flere danskere fjerner deres børn fra testamentetFlere danskere fjerner deres børn fra testamentet

DR's dramaserie 'Arvingerne' har skabt debat om arv. Et stigende antal danskere gør deres børn arveløse på grund af uvenskab.

storybild

DR's nye dramaserie 'Arvingerne' har sat fokus på arv og de medfølgende udfordringer. (Billede: Polfoto/OLUFSON JONAS)

At gøre sine børn arveløse er en drastisk ting. Men det er, hvad et stigende antal danskere gør. Ifølge Familieadvokat hos Advodan Helsingør, Lissen Bengtsen, er antallet af henvendelser, hvor en person vil skrive sine børn ud af testamentet steget de senere år.

- Det er en klart stigende tendens. Det kan skyldes et stigende fokus på penge blandt arvinger. Hvis forældrene kan fornemme, at børnene kun går og venter på at arve, så vælger de at skære børnene fra, således at de kun får tvangsarven på 25 procent, siger Lissen Bengtsen.

Dog er det ikke kun uvenskab, som skaber ændringer i testamentet, det er ofte for at beskytte sin ægtefælle fra at måtte gå fra hus og hjem, hvis man har børn fra et tidligere forhold. Lissen Bengtsen vurderer, at hun i snit har en sag om dagen, og i 10 procent af tilfældene ligger der en konflikt bag ændringen af testamentet. Og hun oplever en stor kynisme, blandt et stigende antal arvinger, ikke kun overfor forældre.

-10 procent er bestemt noget, især taget i betragtning af, at vi for ikke så mange år siden lå nede i nærheden af nul. Vi ser folk, som bestiller og køber ting, så snart onklen begynder at hoste. Gribbene letter tidligt, siger Lissen Bengtsen.

Hos JUF.dk, hvor man kan hente juridiske tilbud og vejledning, har man også lagt mærke til, en stigning i henvendelser, for at skrive folks børn ud af testamentet.

- Vi har fået flere af den slags, alene her i januar, end vi plejer på en hel måned, så det ser bestemt ud til at pege i den retning, siger administrerende direktør hos JUF.dk, Halfdan Timm.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg: 24-årige...
bt.dk
SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx