Af - 25/06-15 22:13

Danskerne vil ikke betale for at få deres kæledyr passet i sommerferienDanskerne vil ikke betale for at få deres kæledyr passet i sommerferien

Kæledyrene vrimler tilbage til dyrehandlerne - ejerne vil ikke betale for at få dem passet i sommerferien.

storybild

Sommerferien kalder, rejserne står for døren, men hvem skal passe lille Ninka Ninus? (Billede: Polfoto)

Ding-dong lyder klokken i dyrehandleren, der ringer kunderne ud med et nykøbt dyr i armen. Men op mod sommerferien oplever dyrehandlerne den omvendte forretning: Tidligere kunder vil permanent af med deres kæledyr til dyrehandleren - de vil ikke betale for at få dyret passet i sommerferien.

Det erfarer metroxpress, der har foretaget en rundspørge blandt flere af landets dyrehandlere. Samtlige dyrehandlere har erfaring med kunder, der vil aflevere deres kæledyr tilbage til butikken, og de fleste oplever en stigning af henvendelser op mod sommerferien.

Eksplosion i antallet af efterladte kæledyr
Eksplosion i antallet af efterladte kæledyr

Hos Poppi Dyrecenter Østerbro kan det være helt op til tre gange om dagen, at der kommer kunder og vil have deres dyr afsat. Dyrehandleren oplever endda, at kunderne bliver sure over, at butikken ikke kan overtage lille ninus.

Kunderne forstår ikke, at vi ikke kan tage imod dem. De glor mærkeligt og siger, 'I må da kunne sælge dem videre' og 'Vi har købt den hernede'. Men du går jo heller ikke ned i Netto med din mælk, hvis du ikke vil have den alligevel.
Det siger Dan Olsen dyrepasserassistent fra Poppi Dyrecenter Østerbro.


Thorkild Madsen, der i 40 år har været dyrehandler, fortæller, at han på et tidspunkt forsøgte at imødekomme dyreejernes henvendelser ved at sælge en pasningsordning for dyr i sommerferien. 10 kroner om dagen tog Thorkild Madsen for pasningen, men folk ville ikke betale for det. De ville af med kæledyret gratis.

Hos Poppi Dyrecenter Østerbro forsøger de at tage dyrene tilbage i det omfang, butikken har plads til dem. Men udover pladsmangel, er der også et økonomisk aspekt i at tage dyret tilbage. Det skal undersøges og i karantæne for at sikre at det er sundt og rask.

Vi har ikke plads eller råd til dem alle. De vil jo æde os ud af huset, hvis i sagde ja til alle de folk, der vil aflevere deres kæledyr tilbage.
Det siger Dan Olsen.

TV: Vilde dyr ser sig selv for første gang
TV: Vilde dyr ser sig selv for første gang

Hos Dyrenes Beskyttelse oplever de også, at mange dyreejere vil af med deres dyr op mod sommerferien.

- Ferierne bliver ofte tungen på vægtskålen, når folk i forvejen gerne vil af med deres dyr. Man har ikke tid til dyret, og det er ikke god dyrevelfærd længere, siger Jens Jokumsen, projektleder for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

Han mener ikke, at det skal være gratis at få aflivet sit kæledyr eller give det til et internat. Hvis det blev gratis, ville Jens Jokumsen være nervøs for, at folk ville tænke sig mindre om, før de købte et dyr, hvilket ikke ville være til gavn for dyret.

Dan Olsen fra Poppi Dyrecenter Østerbro fortæller, at dyrehandleren forsøger at forbygge, at kunderne afleverer dyrene tilbage ved blandt andet at tale kunderne fra at købe guldfisk som en slags ”for-sjov-gave” til en ven.

- Det er hverken godt for dyret eller den, der ufrivilligt får gaven, siger Dan Olsen.

Kisser er hundens bedste ven: - Jeg har nok sådan et hjælpe-gen
Kisser er hundens bedste ven: - Jeg har nok sådan et hjælpe-gen

LÆS OGSÅ: Dansk kanindrab i liveradio går verden rundt

LÆS OGSÅ: Linse Kessler overvejede at banke radiovært for at redde kaninen Allan

LÆS OGSÅ: Din kat kan se ting, der er usynlige for dig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx