Af - 02/04-14 07:36

Snart kan lægen sende dig i supermarkedetSnart kan lægen sende dig i supermarkedet

Coop har planer om at etablere selvstændige apoteker, hvis markedet bliver liberaliseret. Og det er der stor sandsynlighed for, efter at Produktivitetskommissionen har kritiseret apotekernes monopol.

storybild

Coop har planer om at etablere apoteker. (Billede: PANDURO JENS)

Snart kan du måske gå direkte fra din læge og ned i Superbrugsen.

I hvert fald har Coop meldt ud, at supermarkedskæden har planer om at åbne apoteker i mange af sine butikker, hvis markedet bliver liberaliseret.

Og det er der meget, der tyder på, efter Produktivitetskommissionen for nylig kritiserede apotekernes monopol og åbnede op for, at eksempelvis detailhandlen også kan komme ind på markedet.

Apotek nægtede hjælp: 14-årig døde på fortovet
Apotek nægtede hjælp: 14-årig døde på fortovet

Det er dog et krav, at butikkerne har faguddannet personale ansat.

- Mens der i dag er langt mellem apotekerne, er der ikke langt mellem dagligvarebutikkerne. Vi har 1200 butikker over hele landet, mange beliggende i udkantsdanmark, hvor der i dag er langt til nærmeste apotek. Det vil gøre dagligdagen nemmere for mange danskere, og det vil give fornyet styrke til hårdt pressede små samfund og lokale butikker, siger koncerndirektør i Coop, Gregers Wedell-Wedellsborg, i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at det er afgørende for Coop, at »vi fastholder den høje grad af sikkerhed og tryghed for forbrugerne, der er med det nuværende apotekervæsen.«

Ikke nu igen: Millioner forsvinder hos Kvickly
Ikke nu igen: Millioner forsvinder hos Kvickly

- Vi er åbne over for at udvikle samarbejde med apoteker eller gøre det hele selv, naturligvis med uddannede, fagligt kompetente medarbejdere. Det afgørende er, at vi får øget tilgængeligheden, forbedret servicen for danskerne og givet en hånd til Udkantsdanmark, hvor vi gennem de seneste år har styrket vores butikker med ekstra funktioner som for eksempel post, pakkeudlevering og bank, siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx